Ελλάδα

«Ο πρωθυπουργός έχει συγκλονιστεί με αυτό που έχει συμβεί» – Η ερώτηση του newsit.gr που λύγισε τον Νίκο Χαρδαλιά

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τις φωτιές, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ερωτήθηκε για το λόγο που ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη.

Απαντώντας στην ερώτηση της Κατερίνας Σερέτη για το newsit.gr ο Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε με φωνή που «έσπαγε» κάποιες στιγμές:

«Ο κρατικός μηχανισμός πραγματικά έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι μετά από μια τέτοια καταστροφή. Και θα πω κάτι: Ο πρωθυπουργός έχει συγκλονιστεί με αυτό που έχει συμβεί. Ήταν εδώ μαζί μας. Τέσσερις φορές τη μέρα ήταν εδώ στο συντονιστικό για να ενημερώνεται. Και όλοι νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη στους ανθρώπους που έχασαν το βιος τους. Το αν πραγματικά μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό ή όχι, μένει να το δούμε στην πορεία και να το αποτιμήσουμε. Εγώ σας έδωσα τα δεδομένα, σας είπα τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Σας είπα τι κάναμε για αυτά. Το αν το κάναμε σωστά, αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε καλύτερα είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το αποτιμήσουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως το λέω και το τονίζω: Δώσαμε μια μεγάλη μάχη και οι απώλειες ήταν απώλειες μαχητών, όχι πολιτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4