Ελλάδα

Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη ταρακούνησε Έβρο, Λέσβο και Χίο – Μηνύματα στους κατοίκους

Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Βουλγαρία, Ρουμανία και σε άλλες χώρες

Ο ισχυρός σεισμός των 6,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο ανοιχτά των ακτών της Σηλυβρίας στην Κωνσταντινούπολη, έγινε αισθητές και σε γειτονικές περιοχές της Ελλάδας με πρώτες τον Έβρο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (23.04.2025) στην Κωνσταντινούπολη, ταρακούνησε και όλο τον νομό Έβρου αλλά και την Χίο και την Λέσβο.

Μάλιστα οι κάτοικοι του βορείου Έβρου κυρίως, δέχθηκαν και προειδοποιητικά μηνύματα στα κινητά τους ελάχιστα πριν τον σεισμό που όπως είναι φυσικό τους ανησύχησε έντονα. Είχε προηγηθεί σεισμός μικρότερης έντασης και μεταξύ Κωνσταντινούπολης-Ραιδεστού στην Ανατολική Θράκη, που επίσης έγινε αισθητός στο νομό μας.

Ο  σεισμός 6,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Βουλγαρία, Ρουμανία και σε άλλες χώρες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya, με δηλώσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε στην Σηλυβρία, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην Κωνσταντινούπολη. Όσον αφορά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες, η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό να γίνουν σύντομα καλά. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από τις καταστροφές».

Άλλος ενας σεισμός είχε σημειωθεί μισή ώρα νωρίτερα, όταν αναστάτωσε την ανατολική Θράκη το μεσημέρι της Τετάρτης, όντας αισθητός και σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην ενδιάμεση απόσταση μεταξύ Ραιδεστού και Κωνσταντινούπολης. Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD) ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 6,9 χιλιόμετρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
5
«Ετοιμάσαμε την τελευταία της βαλίτσα, δεν γύρισε ποτέ» λέει ο σύντροφος της 42χρονης αεροσυνοδού του μοιραίου Falcon
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν αν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση από τρίτους πριν από τη μοιραία πτήση
Μαρία Παππά