Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΟΑΕΔ: Επιδότηση επιχειρήσεων για προσλήψεις 1.295 ανέργων

ΟΑΕΔ: Επιδότηση επιχειρήσεων για προσλήψεις 1.295 ανέργων

Θέσεις εργασίας προσφέρει ο ΟΑΕΔ σε 1.295 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση.

Δυνατότητα πρόσληψης σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε 1.295 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 25-29 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο9/2016) ή για ανέργους 18-24 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο8/2016).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα πρέπει κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνον από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα του εργοδότη στον οποίο θα απασχοληθούν, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες, όπως αυτές θα έχουν δηλωθεί κατά την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στις δικαιούχους επιχειρήσεις επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 14,40 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ανά μήνα. Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το δελτίο τύπου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε