Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Νέες “στρατιές” ανέργων τον Οκτώβριο

Περισσότεροι κατά 1,42% ήταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον μήνα Οκτώβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, ποσοστό που μεταφράζεται σε 12.350 άτομα.

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον Οκτώβριο ήταν 884.331 άτομα, έναντι 871.981 τον Σεπτέμβριο.

Από τους 884.331 ανέργους το 54,29% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών και το υπόλοιπο 45,71% είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Εξ αυτών, συντριπτικά μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των γυναικών, έναντι των ανδρών, με 62,74% και όσον αφορά το ηλικιακό κομμάτι το 40,32% είναι από 30 έως 44 ετών.

Επίσης, σε ποσοστό που αγγίζει το 80% οι άνεργοι είναι υποχρεωτικής ή μέχρι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 92,55% είναι Έλληνες.

Όσον αφορά το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο ήταν λιγότεροι κατά 36.697 (-26,96%), συνολικά 99.426.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρπαξαν 2.000 ευρώ από τουρίστρια που ξέχασε την τσάντα της σε κατάστημα στο Ηράκλειο - Βίντεο από την κλοπή
Όπως φαίνεται σε βίντεο, το ζευγάρι κατεβαίνει στις τουαλέτες του καταστήματος, η γυναίκα βλέπει την τσάντα και την δείχνει στον άντρα που τη συνοδεύει και τελικά αρπάζουν την τσάντα και φεύγουν.
Κλοπή στο Ηράκλειο
Αλλάζουν οι ράγες του μετρό στις Γραμμές 2 και 3 μετά από 25 χρόνια
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος, και προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του 2026, με την αντικατάσταση 32 χλμ. σιδηροτροχιών στις στάσεις ΣΕΠΟΛΙΑ – ΔΑΦΝΗ και ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Μετρό Αθήνας 4