Ελλάδα

ΟΑΣΑ: “Άνοιξε” ο δρόμος για 92 νέα λεωφορεία

Άνοιξε ο δρόμος για την προμήθεια 92 σύγχρονων αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την ένταξη της πράξης «Προµήθεια νέων οχηµάτων ΟΑΣΑ» στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Κινητικότητας και των Πολυτροπικών Μεταφορικών Συνδέσεων της Περιφέρειας Αττικής» του ΕΠ «Αττική 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η ένταξη της πράξης, ύψους 29,96 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από τον ΟΑΣΑ, ο οποίος εκτιμάται στις αρχές του έτους.

Τα 92 νέα λεωφορεία θα είναι χαµηλού δαπέδου, σύγχρονης αισθητικής εµφάνισης και κατασκευής, µε υψηλό βαθµό άνεσης και ασφάλειας στους επιβάτες, έχοντας το µικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωµα, σύµφωνα µε τους όρους της ευρωπαϊκής νοµοθεσίας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το είδος και την τεχνολογία των οχηµάτων, η προµήθεια αφορά:

1. Είκοσι οχήµατα µε κινητήρα diesel, 12µετρα, τεχνολογίας ΕURO VI.

2. Εξήντα οχήµατα µε κινητήρα diesel, 18µετρα (αρθρωτά), τεχνολογίας ΕURO VI.

3. Δώδεκα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τεχνολογίας ΕURO VI, χαµηλής κατανάλωσης ενέργειας που να διαθέτουν αυτονοµία κίνησης, µικρού µεγέθους, καθώς και συνοδευτικό εξοπλισµό και υποδοµές που είναι αναγκαίες για την υποστήριξη της λειτουργίας τους.

«Πρόκειται για ένα πρώτο, αλλά καθοριστικό βήμα για την ανανέωση του γηρασμένου στόλου των οχημάτων του Ομίλου» δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης, συμπληρώνοντας ότι «αυτό επετεύχθη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου και με τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Ανάπτυξης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προμήθεια άλλων 400 λεωφορείων και τρόλεϊ νέας τεχνολογίας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη αναβάθμισης του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός για τη προμήθεια νέου στόλου προκηρύχθηκε το 2005».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση της 10χρονης στον Ασπρόπυργο - «Παθολογικά δεν είχε τίποτα, να μας πουν οι δάσκαλοι τι συνέβη» λένε συγγενείς του κοριτσιού
Το κοριτσάκι δεν συμμετείχε σε κάποια άσκηση, αλλά περπατούσε στο χώρο μπροστά στην μπασκέτα και ξαφνικά κατέρρευσε κατέθεσε ο γυμναστής - Φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση
Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση της 10χρονης – «Να μας πουν οι δάσκαλοι τι συνέβη» λένε συγγενείς του κοριτσιού
17
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Απανθρακώθηκαν μάνα και γιος μετά από φωτιά σε σπίτι – Ο άλλος γιος πήδηξε από την ταράτσα, τι εξετάζουν οι αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες φέρεται να αντίκρισαν τον 60χρονο κατάκοιτο γιο νεκρό με μία νάιλον σακούλα να καλύπτει όλο του το κεφάλι!
Φωτιά με δύο νεκρούς στον Μασταμπά Ηρακλείου Κρήτης
8