Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Οδηγίες για τις εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο eregister.it.minedu

eregister.it.minedu.gov.gr

Πραγματοποιούνται ακόμα οι εγγραφές 2017 – 2018 πρωτοετών φοιτητών στο eregister.it.minedu. Όλες οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής.

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ότι στο eregister.it.minedu ξεκίνησαν οι εγγραφές 2017 – 2018 επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε και πότε λήγει η προθεσμία.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο eregister.it.minedu.gov.gr

Η διαδικασία για τις εγγραφές 2017 – 2018 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.grΈως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 οι πρωτοετείς φοιτητές, καλούνται να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους.

Εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού. Μετά την είσοδο στην εφαρμογή για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Η αίτηση για τις εγγραφές 2017 των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ). Αυτός ο αριθμός θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Διευκρινίσεις

Για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας η διαδικασία για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 θα καθοριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία. Το ίδιο θα συμβεί για τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Εγγραφές πρωτοετών 2017 – 2018 ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις