Ελλάδα

Οδηγός λεωφορείου βρήκε και παρέδωσε γυναικεία τσάντα με 2.500 ευρώ

Το περιστατικό συνέβη σε δρομολόγιο της γραμμής 24 στη Θεσσαλονίκη. «Έπραξα το αυτονόητο» λέει ο οδηγός του ΟΑΣΘ

Μια γυναικεία τσάντα που περιείχε 2.500 ευρώ βρήκε και παρέδωσε οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

«Έπραξα το αυτονόητο», απάντησε ο οδηγός ΟΑΣΘ, Γιάννης Καρατσίδης, στα συγχαρητήρια που δέχτηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλου του οργανισμού, Κωνσταντίνου Ταγγίρη και του επικεφαλής των εργαζομένων, Γιάννη Δήμκα, για την πράξη του να παραδώσει τη γυναικεία τσάντα που βρήκε στο λεωφορείο που οδηγούσε, η οποία και, όπως διαπίστωσε, περιείχε 2.500 ευρώ.

«Οι αρχές με τις οποίες μεγάλωσα, οι αρχές που πήρα από την οικογένειά μου, είναι αυτές οι οποίες μου υπαγορεύουν πάντα, ότι κάτι που δεν είναι δικό μου, δεν μπορώ να το κρατήσω. Έπραξα το αυτονόητο», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό συνέβη στις 13.15 το μεσημέρι της Δευτέρας (9.12.24), όταν ο Γιάννης Καρατσίδης, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου της γραμμής 24 (Πλατεία Ελευθερίας – Χίλια Δέντρα), βρήκε την τσάντα και διαπίστωσε ότι περιέχει σημαντικό χρηματικό ποσό.

Αμέσως ενημέρωσε τον επόπτη βάρδιας του οργανισμού, Νίκο Μυρωνίδη, ώστε να παραλάβει την γυναικεία τσάντα που είχε βρει και να την παραδώσει στο αστυνομικό τμήμα, μέσω του οποίου κι επιστράφηκε στην ιδιοκτήτριά της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ συνεχάρη τον κ. Καρατσίδη «για την τιμιότητα, την ανθρωπιά και τα αντανακλαστικά» του, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- πως στον Οργανισμό υπάρχει παράδοση ανάλογων περιστατικών, με την εύρεση και παράδοση στους ιδιοκτήτες τους μικρότερων ή μεγαλύτερων ποσών.

Μια παράδοση που επιβεβαιώθηκε με την πράξη του κ. Καρατσίδη, τον οποίο συνεχάρη και ο πρόεδρος ου Συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ώρες αγωνίας για τον 13χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Ηράκλειο – Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί, τα επόμενα 24ωρα είναι τα κρίσιμα - Με ελαφρύτερα τραύματα νοσηλεύονται η μητέρα του παιδιού και οδηγός του δεύτερου οχήματος
Σοβαρό τροχαίο στις Βούτες Ηρακλείου
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται σήμερα οι δύο 22χρονοι, τι αναμένεται να ισχυριστούν
Το Ανθρωποκτονιών αναλύει πυρετωδώς τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και ένα τεράστιο υλικό που έχει συγκεντρώσει από 300 κάμερες ασφαλείας σε Μεσσηνία και Αθήνα
Οι δύο κατηγορούμενοι της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα 5
Διήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Η Αττική μεταξύ των περιοχών που θα επηρεαστούν
Σήμερα και αύριο αναμένονται βροχές στα κεντρικά και τα νότια της χώρας όπως τα νότια του Ιονίου, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
ΚΑΙΡΌς