Ελλάδα

Οι λαοί της Ευρώπης θέλουν το ευρώ – “Μπροστάρηδες” οι Έλληνες

 Ψηφοφόροι από τη Γερμανία ως την Ελλάδα θα επέλεγαν να παραμείνουν στο ευρώ αν οι χώρες τους πραγματοποιούσαν δημοψήφισμα αύριο για το θέμα αυτό, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση.

Έξι στους δέκα ψηφοφόρους από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία που εξέφρασαν τη γνώμη τους δήλωσαν ότι θα επέλεγαν την παραμονή των χωρών τους στο ευρώ, αναφέρει σημερινή δημοσκόπηση του Ipsos. Παράλληλα ίδιο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.

Η υποστήριξη για το ευρώ εμφανίζεται πιο έντονη στην Ελλάδα με τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων να απαντούν ότι επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στο κοινό νόμισμα, ενώ στη Γερμανία και την Ιταλία το 57% των ερωτηθέντων υποστήριξε το ευρώ.

«Ανεξάρτητα από την αναστάτωση και τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτές τις χώρες, φαίνεται ότι προς το παρόν οι λαοί επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ», δήλωσε ο Τζον Ράιτ, ανώτερο στέλεχος του Ipsos.

«Πιστεύω ότι στέλνει ένα θετικό μήνυμα για το ίδιο το ευρώ. Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν, όχι ακόμη», πρόσθεσε.

Η υποστήριξη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ήταν μεγαλύτερη στη Γερμανία με επτά στους δέκα να τάσσονται υπέρ.

Τέλος, περίπου το 10% των ερωτηθέντων σε όλες τις χώρες δεν εξέφρασε άποψη σχετικά με την παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του