Ελλάδα

Οι Σιίτες Μουσουλμάνοι τιμούν τη μνήμη του Syed Aijaz Haider

Στις 11 Μαρτίου και σε ηλικία 73 ετών, απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή στην Αθήνα ο ιδρυτής της κοινότητας Σιιτών Μουσουλμάνων Ελλάδος, Syed Aijaz Haider.

Ο Syed Aijaz Haider γεννήθηκε στην Ινδία το 1943. Ζούσε τα τελευταία 43 χρόνια της ζωής του στην Ελλάδα, την οποία θεωρούσε πατρίδα του. Δημιούργησε οικογένεια εδώ και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία.

Υπήρξε συνεπής στις αξίες του, συμμετείχε ενεργά στις διαθρησκευτικές δραστηριότητες, ενώ σταθερά προωθούσε το διάλογο μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών ομάδων. Ήταν άνθρωπος που πάντα πίστευε στην δια-δογματική και διαθρησκειακή αλληλοκατανόηση και ειρηνική συνύπαρξη.

Ο Syed Aijaz Haider είχε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ευκαιριών για τους μη-Μουσουλμάνους να παρακολουθήσουν θρησκευτικές εκδηλώσεις όπου τους δινόταν η ευκαιρία να μάθουν για το Ισλάμ. Ο Syed Aijaz Haider ήταν ένας ταπεινός και γενναιόδωρος άνθρωπος, μια εμβληματική μορφή που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της κοινότητας, ενώ έχαιρε συνολικής αναγνώρισης. Θα τον θυμόμαστε για πάντα για τις ανιδιοτελείς προσπάθειές του.

Σύμφωνα με την επιθυμία του η κηδεία έγινε στο νεκροταφείο του Καράτσι.

Μνημόσυνό του θα τελεστεί την Κυριακή, 9 Απριλίου στις 18:00, στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Μπιχάκη 8).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με κλοπή οχήματος στη Δάφνη - Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα «εξαφάνισαν» το αυτοκίνητο
«Βγήκα από το σπίτι μου και είδα ότι το αμάξι δεν ήταν εκεί που το είχα παρκάρει και ζήτησα από ένα γείτονα αν μπορεί να δει στη κάμερα του τι έγινε» λέει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου
Κλοπή
Νέες μαρτυρίες για τον «δράκο» του Αλίμου που επιτίθεται σε γυναίκες - «Νιώθω δύο χέρια να με πιέζουν σε οπίσθια και στήθος»
Οι δύο γυναίκες που έπεσαν θύματα του άντρα έκαναν λόγο για νεαρό, μελαμψό, με ένα σακίδιο στην πλάτη του, ενώ οι αρχές εξετάζουν το αν ο «δράκος» του Αλίμου είναι ο ίδιος με τον δράστη στον Πειραιά
Μια καταγγέλλουσα για τον «δράκο» του Αλίμου