Ελλάδα

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Χαρδαλιά που τον μετέφερε στον Άη Στράτη

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου οι τουρκικές Αρχές, την ώρα που πέταγε με κατεύθυνση τον Άγιο Ευστράτιο.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την ώρα που το ελικόπτερο με τον Νίκο Χαρδαλιά βρισκόταν στον αέρα, ακούστηκε στον ασύρματο ότι «βρίσκεστε σε τουρκικό εναέριο χώρο». Ωστόσο οι χειριστές αδιαφόρησαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στο νησί του Αγίου Ευστρατίου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, για να αποτίσει φόρο τιμής στις εκδηλώσεις μνήμης του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου, όταν ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά και πετούσε πάνω από Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι είχε δεχθεί παρενόχληση από τις τουρκικές αρχές, καθώς τους ζητούσαν να αλλάξουν πορεία.

Η Τουρκία είχε «τεντώσει το σχοινί» ξανά τότε, με τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ να αναφέρουν τη θέση των αξιωματούχων της χώρας, ότι «ο λαός της Ελλάδας θα πληγεί».

«Παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, εάν οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίσουν να κρατούν αυτή τη στάση, αποφεύγουν τον διάλογο με την Τουρκία και τη βλέπουν σαν εχθρό, θα μπουν σε περιπέτειες -όπως συνέβη και στο παρελθόν- που θα τους οδηγήσουν σε απογοήτευση και ο λαός τους θα πληγεί», ανέφεραν τότε οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα
Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό της νταλίκας να βγει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας
Το πλοίο Αλκίνοος
Αύριο Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία - Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
«Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος για τα Πειραματικά, τα Πρότυπα και τα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία ήταν περισσότερες από κάθε φορά, καθώς άγγιξαν τις 25.000», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική αίθουσα