Ελλάδα

ΟΗΕ:Χριστόφιας και ‘Ερογλου πρέπει να καταλήξουν αν θέλουν συμφωνία

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ άφησε να εννοηθεί πως δεν υπάρχει διάθεση για λύση και προανήγγειλε περισσότερη εμπλοκή του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία τουρκοκυπριακή εφημερίδα “CΥΡRUS ΟΒSΕRVΕR” είπε πως (οι ηγέτες) βρίσκονται σε ένα σημείο που πρέπει να πάρουν μια απόφαση: Είτε πρόκειται να καταλήξουν σε συμφωνία, είτε όχι. 

“Όλοι λένε ότι το 100% των ανθρώπων είναι υπέρ μιας λύσης. Μπορείς να εκπαιδεύσεις έναν παπαγάλο να το λέει. Το ερώτημα είναι, εάν είσαι υπέρ της συμφωνίας με την άλλη πλευρά, με την οποία θα μπορούσες να ζήσεις με όλα όσα συνεπάγονται με αυτό”, σημείωσε ο κ. Ντάουνερ.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ντάουνερ αναδεικνύει το θέμα της διακυβέρνησης και το περιουσιακό ως τα πιο σημαντικά κεφάλαια ενω το θέμα της ασφάλειας το παρουσίασε περισσότερο ως πρόβλημα των Τουρκοκυπρίων.

 
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ μετα απο συνομιλίες στην Αγκυρα με τον ‘Ερογλου είπε πως η ευκαιρία λύσης του Κυπριακού δεν πρέπει να χαθεί . “Ελπίζω ότι δεν θα χαθεί και πάλι με αποτυχία των διαπραγματεύσεων, όπως χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, το 2004, με το δημοψήφισμα”, είπε ο κ. Γκιούλ. 
   

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ανακριβή τα δημοσιεύματα για συλλήψεις εκπαιδευτικών σε σχολείο στη Νέα Ιωνία – Προϊόν AI οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν
«Οι αναφορές περί συλλήψεων, χρήσης χειροπέδων ή εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος εκπαιδευτικών είναι απολύτως ανακριβείς και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Αστυνομία
«Έρχεται κρύο με επιλεκτικές και ασθενείς χιονοπτώσεις» - Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου και τα «καρφιά» εναντίων μετεωρολόγων
«Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 8-10 βαθμούς, με ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που θα αγγίζουν τα 7–8 μποφόρ, αλλά χωρίς δυναμικά επεισόδια χιονοπτώσεων»
καιρός
Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε η 24χρονη που έπεσε πάνω σε 15 αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - 0,41 έδειξε η μέτρηση αλκοόλ
Έτσι εκτός την ποινή που θα της επιβάλλει το δικαστήριο, θα της επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 μέρες και ακινητοποίηση του οχήματός της
Η στιγμή που έχει φτάσει το ασθενοφόρο