Ελλάδα

Οικογενειακό δράμα στο Περιστέρι: “Ο πατέρας έκλαιγε συνεχώς στη ΓΑΔΑ” – “Θέλουν πίσω τα παιδιά τους”

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον 23χρονο πατέρα που μαζί με την ανήλικη σύζυγο του άφησαν τα δίδυμα βρέφη τους ολομόναχα στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Η ποινή επιβλήθηκε στον πατέρα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Νωρίτερα την ενοχή του πατέρα των δίδυμων είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας τονίζοντας:

«Δεν αφήνουμε βρέφη 5 μηνών στο σπίτι μόνα τους. Εκτίθενται σε κίνδυνο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Η μόνη αντίδραση τους είναι το κλάμα και η βοήθεια όποιου ξένου προστρέξει».

Και συνέχισε: «Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος όντως βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ακόμα όμως κι αν πήγε στο νοσοκομείο έπρεπε ή να μείνει η μητέρα μαζί τους ή να πάρουν τα βρέφη μαζί τους ή να ειδοποιήσουν κάποιο συγγενή τους να τα προσέχει».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισαγγελέας ζήτησε να μη δοθεί αναστολή στην ποινή χαρακτηρίζοντας την πράξη ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη, ωστόσο ενώ το αίτημα της υιοθετήθηκε από το δικαστήριο επειδή η ποινή είναι κάτω των δυο ετών ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.

Από την πλευρά του ο πατέρας στην απολογία του ζήτησε χίλια συγνώμη και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας  ότι ένιωσε αδιαθεσία:

«Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έλεγα στη σύζυγο μου να μείνει με τα παιδιά αλλά εκείνη επέμενε να έρθει μαζί μου. Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν στην κούνια τους. Δεν τα πήραμε μαζί επειδή στο νοσοκομείο έχει μικρόβια. Χίλια συγγνώμη».

Μιλώντας στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, η δικηγόρος του 23χρονου, Σταματία Μάρκου Νικολοπούλου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως “όση ώρα (ο πατέρας) κρατούνταν στη ΓΑΔΑ έκλαιγε συνεχώς, αγαπά τα παιδιά του…”.

Ακούστε όσα είπε στην εκπομπή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σύννεφα και βροχές σε όλη την Ελλάδα – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ
Καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο
Άνθρωποι στη βροχή
«Ακούγονταν φωνές για βοήθεια» λένε γείτονες της οικογένειας στη Λάρισα για την δολοφονία της 52χρονης από τον γιό της
Οι Αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας μια γυναίκα μαχαιρωμένη και τυλιγμένη σε ένα πάπλωμα ενώ αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του γιου και του ανιψιού της
Λάρισα
Ένοχος 55χρονος που παρενοχλούσε 4χρονο κοριτσάκι και έστελνε ερωτικά γράμματα σπίτι του στην Θεσσαλονίκη - «Δεν την έχω πειράξει ποτέ»
Οι γονείς της απευθύνθηκαν στις αρχές αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε από τις συστάσεις που του έγιναν συνεχίζοντας να την παρενοχλεί
Ανήλικη 1