Ελλάδα

Όλη η αλήθεια για τους Τούρκους υπαλλήλους που έφτασαν στα ελληνικά νησιά

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον Τούρκο υπάλληλο στην Χίο του οποίου το διαβατήριο έφερε σφραγίδα από το ψευδοκράτος, αλλά και για τον ρόλο των Τούρκων παρατηρητών.

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον Τούρκο υπάλληλο στην Χίο του οποίου το διαβατήριο έφερε σφραγίδα από το ψευδοκράτος, αλλά και για τον ρόλο των Τούρκων παρατηρητών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο ο συγκεκριμένος Τούρκος υπάλληλος είχε τη σφραγίδα του ψευδοκράτους από προηγούμενη επίσκεψή του εκεί και επισημαίνεται πως σε κάθε υπήκοο τρίτης χώρας, άρα και της Τουρκίας που έρχεται στην Ελλάδα , δεν του απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα αν έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα του ψευδοκράτους. Όμως, αντί να σφραγιστεί το διαβατήριό του, σφραγίζεται βίζα εισόδου σε ξεχωριστό φύλλο χαρτί το οποίο μπαίνει μέσα στο διαβατήριο.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την Τουρκία έρχονται συνολικά 25 Τούρκοι κρατικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας Μετανάστευσης της Τουρκίας, ενώ διευκρινίζεται πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν είναι αστυνομικοί.

Οι συγκεκριμένοι Τούρκοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν ως εξής:

– 6 στη Χίο

– 7 στη Λέσβο

– 5 στη Σάμο,

– 3 στη Λέρο και

– 3 στην Κω.

Από την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, φεύγουν 5 αστυνομικοί, από την αντίστοιχη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα τοποθετηθούν οι 3 στο Δικελί (απέναντι από τη Λέσβο) και οι άλλοι 2 στον Τσεσμέ (απέναντι από τη Χίο).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θα υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι» λένε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μετά το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
«Το πόρισμα καταδεικνύει ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ, πολύωρη καθυστέρηση στη διάγνωση της αιτίας και ανυπαρξία συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων στελεχών της ΥΠΑ»
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 4 Ιανουαρίου όταν έκλεισε το FIR Αθηνών, λόγω τεχνικού προβλήματος
Μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια: «Δεν θα ψηφίσω το κόμμα της Καρυστιανού, πρέπει να δώσουμε αγώνα για δικαίωση»
«Θα την χτυπήσουν από παντού, η Μαρία πρέπει να είναι μαζί με εμάς, στον σκληρό αγώνα στα δικαστήρια» λέει η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη
Η Άλμα Λάτα