Ελλάδα

Όλοι πλην ΚΚΕ συμφωνούν στη μείωση προεκλογικών δαπανών

Σχεδόν καθολική ήταν η στήριξη των κομμάτων στο...

νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών γιά τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

“Παραφωνία” το ΚΚΕ που αντέδρασε έντονα στη διάταξη που ορίζει ότι δεν θα επιχορηγούνται συνδυασμοί υποψηφίων μέσω κουπονιών, αλλά μόνον μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του κόμματος είπε προς τον κ. Ραγκούση: “εμείς δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο και αν θέλετε βάλτε μας φυλακή” !

Κριτική υπήρξε και σε επιμέρους διατάξεις. Η Ν.Δ. με τον Θ. Νάκο ζήτησε την επαναφορά του 42% για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων, ενώ ο Π. Παυλόπουλος τάχθηκε εναντίον της ρύθμισης που θέτει περιορισμούς στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των επικεφαλής συνδυασμών. Αντίστοιχες επιφυλάξεις για τις εμφανίσεις διατύπωσε και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης κάνοντας λόγο για «πατερναλιστική διάταξη», ενώ από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Β. Μουλόπουλος επισήμανε ότι οι προωθούμενες διατάξεις επιχειρούν να αποτρέψουν την οικονομική συναλλαγή μεταξύ υποψηφίων και Μέσων Ενημέρωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, δεσμεύτηκε πάντως ότι θα λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι το πλαίσιο του νόμου θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα στις εκλογές του Νοεμβρίου με γνώμονα την εμπέδωση της διαφάνειας.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαθητές ισχυρίζονται ότι είδαν την 16χρονη Λόρα στου Ζωγράφου - «Της δείξαμε φωτογραφία και άρχισε να τρέχει»
Εκμυστηρεύτηκαν σε καθηγήτριά τους ότι την είδαν να ψωνίζει από σούπερ μάρκετ και όταν της μίλησαν, τους είπε πως δεν μιλάει ελληνικά
Η 16χρονη Λόρα
Ανανεώθηκε πριν 22 λεπτά
Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του Άγγελου που δολοφονήθηκε στις Σέρρες - «Τον χτυπούσε με γροθιές και γονατιές σε όλο το σώμα»
Οι φίλοι του, στις καταθέσεις τους. περιγράφουν καρέ - καρέ τις τελευταίες στιγμές του Άγγελου και τη βιαιότητα με την οποία τον χτυπούσε ο 15χρονος
Σέρρες 9
«Έδρασαν ύπουλα, πρέπει να ντρέπονται» λένε οι δύο αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας για τα βανδαλισμένα τρακτέρ τους
Η ζημιά είναι μεγάλη αναφέρουν οι αγρότες τονίζοντας ότι θα κινηθούν νομικά και παράλληλα ζητούν να ανοίξουν οι κάμερες που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο για να αποκαλυφθούν οι δράστες του βανδαλισμού
Σκασμένα λάστιχα τρακτέρ
27