Ελλάδα

Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων : Να εμβολιαστούν όλοι οι δικηγόροι

Κάλεσμα σε όλους τους δικηγόρους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού απευθύνει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε ανακοίνωση της.

«Η πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης με όρους υγειονομικής ασφάλειας αποτελεί πάγια θέση του δικηγορικού σώματος, καθώς η Δικαιοσύνη αποτελεί βασική λειτουργία της Πολιτείας και πυλώνα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου και δεν πρέπει να υπάρξει καμία περαιτέρω αναστολή λειτουργίας οποιασδήποτε διαδικασίας (αστικής, ποινικής ή διοικητικής)» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ολομέλεια καλεί όλους τους δικηγόρους να εμβολιαστούν «σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και για την ακώλυτη άσκηση του επαγγέλματός τους και τη λειτουργία των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών».

Παράλληλα η Ολομέλεια επισημαίνει ότι «η Πολιτεία, ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, οφείλει να διασφαλίσει την πλήρη και ασφαλή λειτουργία των Δικαστηρίων και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών με την τήρηση, με μέριμνα του Υπουργείου και των δικαστικών σχηματισμών, των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, όπως αυτά θα καθορισθούν από την επιστημονική κοινότητα και τις αρμόδιες αρχές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγει ξανά η υπόθεση θανάτου δύο αδερφών από φωτιά στη Ναύπακτο το 2024 - Οι ομοιότητες με την υπόθεση του Κολωνακίου
Είχε θεωρηθεί ότι ο 84χρονος είχε βάλει φωτιά, απελπισμένος με την κατάσταση υγείας της αδερφής του - Οι τοξικολογικές έδειξαν ότι είχε πάρει ηρεμιστικά χωρίς συνταγογράφηση - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
Περιπολικό