Τετάρτη, 19 Ιουν.
28oC Αθήνα

Ολυμπιακή Αεροπορία: Νέες φωτογραφίες με το αεροπλάνο που βρίσκεται πλέον στο Ελληνικό

Ολυμπιακή Αεροπορία: Νέες φωτογραφίες με το αεροπλάνο που βρίσκεται πλέον στο Ελληνικό

Μόνιμη θέση στο Ελληνικό βρήκε ένα από τα θρυλικά αεροπλάνα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ένα Boeing 727, που πλέον θα αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Πρόκειται για το Boeing B727/284 Mount Olympus της Ολυμπιακής Αεροπορίας που «στάθμευσε» στο Ελληνικό και τα εγκαίνια του οποίου έγιναν την Τετάρτη (22.5.2024).

Στα εγκαίνια βρέθηκε και ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σημείωσε: «Το αεροσκάφος αυτό αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας».

«Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την “Ολυμπιακή Αεροπορία” και το αεροδρόμιο του Ελληνικού» σημείωσε. 

«Και να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας» κατέληξε. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις