Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ολυμπιονίκες ε και; “Δεν θα εξαιρεθείτε από την διαθεσιμότητα”, τους είπε κατάμουτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολυμπιονίκες ε και; “Δεν θα εξαιρεθείτε από την διαθεσιμότητα”, τους είπε κατάμουτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι κι αν ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και τίμησαν τα ελληνικά χρώματα. Τι κι αν η Πολιτεία δεν είχε άλλο τρόπο να τους ανταμείψει από το να τους δώσει μια θέση στο Δημόσιο για την προσφορά τους. Τι κι αν οι περισσότεροι από αυτούς με κόπους και βάσανα έφτασαν εκεί που έφτασαν. Τι κι αν πολλές κυβερνήσεις καπηλεύθηκαν την επιτυχία τους παρουσιάζοντας τα μετάλλια ως δική της επιτυχία. Στον Καιάδα των απολύσεων και οι έλληνες Ολυμπιονίκες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ξεκάθαρος:

Δεν εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας οι αθλητές που πέτυχαν διεθνείς διακρίσεις με τα εθνικά χρώματα και, ανάμεσά τους, ακόμη και οι Ολυμπιονίκες.

Σήμερα έγινε και δεύτερη συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε ότι δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους αθλητές που εργάζονται στο δημόσιο, ενώ υποσχέθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι οι αθλητές που έχουν διοριστεί στο δημόσιο, λόγω των διακρίσεών τους, όπως προέβλεπε ο νόμος 2725/1999, υπολογίζονται σε περισσότερους από χίλιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ξηλώνουν τα γαλόνια” των Ολυμπιονικών από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Η “μπάλα” της διαθεσιμότητας παρασέρνει και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες – Με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου

Ρεκόρ προσλήψεων (!) τον φετινό Αύγουστο

ΕΛΒΟ… τέλος! Κλείνουν τα μισά εργοστάσια των ΕΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε