Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ασφαλίτης έβγαλε όπλο σε συνδικαλιστές

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ασφαλίτης έβγαλε όπλο σε συνδικαλιστές

Για κλίμα τρομοκρατίας με ευθύνη της κυβέρνησης κάνει λόγο η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας που καταγγέλλει ότι “ ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα”.

Από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων δεν διευκρινίζονται ο τόπος και ο χρόνος του επεισοδίου, ωστόσο αναφέρεται ότι άνδρας της Ασφάλειας τράβηξε όπλο. Αναφέρεται μάλιστα ότι στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ με στόχο να κάνουν προσαγωγές, ωστόσο παρενέβη και τις απέτρεψε η Ομοσπονδία και το Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

 

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο αν και επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε περιστατικό με εμπλοκή συνδικαλιστών οικοδόμων, διαψεύδεται ότι υπήρξε περιστατικό με όπλο.
Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι το πρωί σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Ομήρου και Ακαδημίας συνδικαλιστές οικοδόμοι προσπάθησαν να διακόψουν εργασίες που γινόταν καθώς έχει κηρυχθεί για σήμερα απεργία.
Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή ενημέρωσαν και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας.
Δόθηκαν, όπως αναφέρουν οι πηγές τις ΕΛ.ΑΣ. οι απαραίτητες εξηγήσεις και το περιστατικό έληξε. Όπως τονίζει η πλευρά της αστυνομίας υπήρξε διάλογος σε έντονο ύφος, ωστόσο κανείς δεν τράβηξε όπλο.

Οι οικοδόμοι λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησαν πορεία από την Κάνιγγος προς τα γραφεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Κατασκευαστών στην οδό Πινδάρου.

Ρεπορτάζ: Ε. Μιλή / Θ. Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις