Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Ένα τριήμερο εκδηλώσεων με πολύ χορό!

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου. Αφορμή για να χορέψετε σε ένα συναρπαστικό τριήμερο εκδηλώσεων!

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού που γιορτάζεται στις 29 Απριλίου, είναι αφορμή για πολύ χορό και τραγούδι! Τριήμερο εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, διοργανώνεται στις 27, 28 & 29 Απριλίου. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO πραγματοποιεί εκδηλώσεις για να χορέψουν μικροί και μεγάλοι.

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Ένα συναρπαστικό τριήμερο εκδηλώσεων!

Ο φετινός εορτασμός ξεκινά με μια ημερίδα για τον αρχαίο ελληνικό χορό. Πανεπιστημιακοί, ερευνητές και καλλιτέχνες φωτίζουν διαφορετικές όψεις της τέχνης του χορού στην αρχαιότητα. Την ίδια ώρα, αναφέρεται και η σύνδεσή της με το παρόν των παραδοσιακών μας χορών.

Οι δράσεις συνεχίζονται με μια παράσταση από ποικίλους σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς διάφορων εθνοτήτων. Ανήμερα της Παγκοσμίας Ημέρας Χορού, αφρικανικά κρουστά και εντυπωσιακοί χοροί afro fusion θα κυριαρχήσουν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Λίγο αργότερα, θα πραγματοποιηθεί δρομικό δρώμενο με διαδρομή Θησείο- Αρχαία Αγορά- Αδιανού- Κυδαθηναίων.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, η  σκηνή στην Πλατεία Κεραμεικού θα πλημμυρίσει με ποικίλα σχήματα και βήματα. Θα ζωντανέψουν χοροί της στεριανής και νησιωτικής Ελλάδας, αρχαιοελληνικοί και λαϊκοί, γνωστοί και άγνωστοι χοροί άλλων χωρών, belly dance, χοροί σαλονιού, σύγχρονοι στροβιλιστικοί, αλλά και πολλές άλλες μορφές χορού που θα μας παρασύρουν στο ρυθμό τους.

Ετοιμαστείτε για πολύ χορό στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα από την Πυροσβεστική – 3.748 καταγγελίες πολιτών σε 18 ημέρες
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 164 έλεγχοι έπειτα από καταγγελίες πολιτών κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί και δεν έχουν δηλωθεί
Οικόπεδο με συγκεντρωμένα ξύλα στην Λ. Μαραθώνος 6
Η Meta υπέρ του ελληνικού σχεδίου για «age verification» σε Facebook και Instagram: «Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Η ελληνική πρόταση βασίζεται στην ιδέα του αυτόματου ψηφιακού ελέγχου της ηλικίας - Το non-pape rπαρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, για την προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο
facebook 1