Ελλάδα

Παγώνη: Με μάσκα και αντισηπτικό οι μαθητές στα σχολεία – Αύξηση 40% στις νοσηλείες λόγω κορονοϊού

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των ειδικών για την έξαρση κορονοϊού, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων μέσα στον Ιανουάριο, με το βλέμμα στα σχολεία, που άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα (08.01.24) μετά τη χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα.

Μιλώντας σχετικά το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη συνέστησε οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκα και αντισηπτικό και να αποφεύγουν τα φιλιά και της αγκαλιές, εν μέσω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων.

Η κυρία Παγώνη τόνισε, απευθυνόμενη στους γονείς, να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, ακόμα και αν παρατηρούν μια μικρή αδιαθεσία και το τεστ βγαίνει αρνητικό.

Σύμφωνα με την ίδια, τις πρώτες ημέρες το ιικό φορτίο είναι χαμηλό και το τεστ ενδέχεται να βγαίνει αρνητικό ωστόσο το παιδί μεταδίδει τη νόσο. «Πρέπει να σταματήσουμε τη μετάδοση», είπε η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε ότι σημειώνεται αύξηση στις νοσηλείες κατά 40%.

 

Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία σημείωσε ότι στις ΜΕΘ δεν παρατηρείται ακόμη πίεση, ενώ είπε ότι τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερα και με πιο βαριά συμπτώματα.

«Τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από σήμερα πρέπει να πηγαίνουν εφοδιασμένα με μάσκα και αντισηπτικό.  Ανοιχτά παράθυρα και όχι αγκαλιές και φιλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Παγώνη σημείωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν προκαλεί πνευμονίες καθώς πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό. «Οι μεγαλύτερες ηλικίες, σε συνεννόηση με το γιατρό τους πρέπει να παίρνουν τα αντιικά φάρμακα» ανέφερε και επανέλαβε πως οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να κάνουν το εμβόλιο παράλληλα με αυτό της γρίπης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκτός λειτουργίας Taxisnet, πόθεν έσχες και e-παράβολο μέσα στον Μάιο λόγω αναβάθμισης
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες για ένα χρονικό διάστημα λόγω αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
EUROKINISSI
Ανατίναζαν ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική με λεία 170.000 ευρώ - Έριχναν λευκή σκόνη στα αυτοκίνητά τους για να εξαφανίσουν τα ίχνη
Σε βάρος των δύο δραστών των διαρρήξεων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της έκρηξης, καθώς και για το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών
Εξιχνίαση διαρρήξεων σε ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική
Eγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης – Οι κωδικές λέξεις και οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί
24 συλλήψεις - Με σκοπό τα μέλη της οργάνωσης να κινούνται «ελεύθερα», είχαν ενοικιάσει το κυλικείο εντός του γηπέδου της ομάδας τους
Ναρκωτικά λεφτά και όπλα 1
Η κατάθεση της Σοφίας Παυλίδου για τον ξυλοδαρμό της από τον Μάνο Παπαγιάννη: «Έσπασε την πόρτα και με έπιασε από τον λαιμό»
"Η Κόνι Μεταξά μου έλεγε «κάνε κάτι για αυτό» έντρομη, «γιατί φοβάμαι ότι θα με σαπίσει και εμένα στο ξύλο. Κάνε μήνυση για να μπει αυτόφωρο»" είπε στην κατάθεσή της
Η Μαρία Παυλίδου 1