Ελλάδα

Πανελλαδικές 2016: Βουτιά στις βάσεις των περισσότερων σχολών

Οι προβλέψεις για τις βάσεις των σχολών που θα προκύψουν μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 μιλούν για πτώση μεγαλύτερη των 600 μονάδων που θα φτάσει ως και τις 4.000 μονάδες.

Σύμφωνα με την Ημερησία για φέτος αναμένεται πως οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές όπως στις ιατρικές θα παρουσιάσουν πτώση τουλάχιστον 600 μορίων με την Ιατρική Σχολή της Αθήνας να κινείται στα 18.500 μόρια.

Αντίστοιχα οι Νομικές Σχολές θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα με εκείνη της Αθήνας να προβλέπεται ότι θα έχει βάση εισαγωγής τα 17.500 μόρια, ενώ οι βάσεις στις πολυτεχνικές σχολές θα κινηθούν 1.000 μόρια χαμηλότερα.

Πάνω από 2.000 μόρια θα είναι η πτώση των βάσεων σε σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, ενώ στα παιδαγωγικά τμήματα όπως αυτό στα Ιωάννινα αναμένεται να πέσουν ως και 4.000 μόρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχερά Χριστούγεννα με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Χιόνια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 16 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 19 και στην Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Θεσσαλονίκη: «Ο γιος μου δεν φαίνεται στο βίντεο» λέει η μητέρα ενός από τα 6 άτομα που κατονόμασε για τον ομαδικό βιασμό της η 13χρονη
Το θέμα, όμως, είναι αν το συγκεκριμένο παιδί ήταν εκείνο που κατέγραφε τις εικόνες φρίκης από το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τις «ανέβαζε» στο διαδίκτυο
Θλιμμένη γυναίκα