Ελλάδα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στο κέντρο της Αθήνας

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή (18.03.2022) οι αγρότες στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση τους είναι στην πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία έως τη Βουλή. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, λόγω του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των αγροτών κάποιοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί. Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει σταματήσει στην οδό Μάρνης από το ύψος της Αριστοτέλους έως την Καρόλου και στα δύο ρεύματα καθώς και στην οδό Λιοσίων από την Μάγερ έως την Ιουλιανού. 

Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Δείτε φωτογραφίες:

silalitirio agrotes athina intime silalitirio agrotes athina intime silalitirio agrotes athina intime

Τα αιτήματα των αγροτών

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Σταθερά κάτω από τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες
καιρός
Αυτό είναι το ναρκόπλοιο του «Έλληνα Εσκομπάρ» Αλέξανδρου Αγγελόπουλου – Πάνω από 5 τόνοι κοκαΐνης στα αμπάρια του
Το πλοίο πλέον ρυμουλκείται προς τα παράλια της Γαλλίας, ενώ ένα μέρος του πληρώματος βρισκόταν και στο σκάφος «Africa 1», που είναι το αλιευτικό του «Έλληνα Εσκομπάρ»
Το πλοίο του «Έλληνα Εσκπομπάρ»