Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2015: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία αύριο

Πανελλήνιες 2015: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία αύριο

Πανελλήνιες 2015: Κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους καθώς συνεχίζονται την Τετάρτη, 20 Μαϊου 2015 οι πανελλαδικές εξετάσεις. Mετά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, oι εισακτέοι ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους για να εξεταστούν σε τέσσερα  μαθήματα: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία (Γενικής Παιδείας).

Το newsit.gr θα σας παρουσιάζει κάθε μέρα την εκφώνηση των θεμάτων καθώς και προτεινόμενες απαντήσεις.
Σημειώνεται ότι οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο του εξεταζόμενου, την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.
Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του. Να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).
Μετά την έναρξη για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλήνιες 2015 την Δευτέρα και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ σειρά παίρνουν τα μαθήματα της βιολογία της φυσικής τα μαθηματικά και η ιστορία όλα μαθήματα γενικής παιδείας
Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τις Πανελλήνιες 2015 ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Ετσι την Τρίτη θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2015 σε μαθήματα Γενικής Παιδείας που είναι καθοριστικά για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

– μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.
– μέχρι τις 09.30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ. και
– μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν γραπτώς στα Αγγλικά σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα σε εξεταστικά κέντρα ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.
Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2015-16 ορίζουμε το διάστημα από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17:00 μ.μ., κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 16:30 μ.μ.
Στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις προσέρχονται μόνο όσοι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου-Ιουνίου, αφού θα έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησης τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν. Εξεταστικά Κέντρα ορίζονται ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.
Τέλος, αν υπάρξει υποψήφιος που θα έχει παραπεμφθεί στις επαναληπτικές εξετάσεις των ΓΕΛ σε μάθημα που εξετάζεται τη Δευτέρα 15-6-2015 ή την Τρίτη 16-6-2015, και παράλληλα θα εξεταστεί και στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών την Τετάρτη 17-6-2015, τότε αυτός ο υποψήφιος δύναται να εξεταστεί στα Αγγλικά σε εξεταστικό κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ) ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’) ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20-05-2015 ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-05-2015 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 25-05-2015 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27-05-2015 ΛΑΤΙΝΙΚΑ, ΧΗΜΕΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-05-2015 ΙΣΤΟΡΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ
ΤΡΙΤΗ 02-06-2015 ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2015 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α’ & Β’)
ΤΕΤΑΡΤΗ 17-06-2015 ΑΓΓΛΙΚΑ
ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2015 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-06-2015 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20-06-2015 ΓΑΛΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 22-06-2015 ΑΡΜΟΝΙΑ
ΤΡΙΤΗ 23-06-2015 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24-06-2015 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε