Ελλάδα

Πανελλήνιες: Όλα κρίνονται την Πέμπτη!

Kρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, έχει καλέσει για αύριο στις 18.00 το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους, καθώς η Ομοσπονδία προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων.

Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως γιατί αυξάνονται, από τον Σεπτέμβριο, κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21 σε 23).

Οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας φαίνεται να συμφωνούν στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις. Οι καθηγητές, στη συνεδρίασή τους της προηγούμενης εβδομάδας, δεν κατέληξαν σε απόφαση- πρόταση προς τον κλάδο, καθώς δεν συνέκλιναν στον τρόπο με τον οποίο θα ληφθεί η απόφαση από τον κλάδο- άλλωστε τα μέλη του ΔΣ έχουν προαναγγείλει νέα συνεδρίαση για μεθαύριο Πέμπτη 9 Μαΐου. Μια συνεδρίαση που θα γίνει μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας και τα νέα δεδομένα που ενδεχομένως θα προκύψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνούν για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις

Συγχωνεύσεις 200 σχολείων και απεργία μέσα στις Πανελλαδικές

Απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις πανελλαδικές εξετάσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανήλικος μετέφερε δύο μετανάστες με ηλεκτρικό πατίνι στην Θεσσαλονίκη και συνελήφθη
Στο ύψος της Νεάπολης αστυνομικοί, είδαν το τρικάβαλο πατίνι και έκαναν σήμα στον ανήλικο οδηγό να σταματήσει, ωστόσο εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη
Πατίνι
Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην Καλλίπολη – Για κατάθεση ο 50χρονος σύντροφός της
Οι αρχές έχουν προσαγάγει τον 50χρονο σύντροφο της άτυχης κοπέλας - Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία
Ασθενοφόρο
Ανανεώθηκε πριν 32 λεπτά
38