Ελλάδα

Πάνω από 130 άτομα έχουν απομακρυνθεί από κατάληψη στα Εξάρχεια

Περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες, έχουν καταμετρηθεί έως τώρα στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, κοντά στο Κολωνάκι.

Ακόμα ένα κτίριο υπό κατάληψη εκκενώνεται στα Εξάρχεια. Η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά, ενώ τα άτομα αυτά μεταφέρονται με λεωφορεία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια, στεγαζόταν παλιά σχολείο, το 5ο γενικό λύκειο Αθηνών. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνεται έλεγχος και για ναρκωτικά, χωρίς να έχει βρεθεί, όμως, κάτι.

ekkenosieksarxeia

ekkenosieksarxeia

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την αστυνομία, γίνεται παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και τη συνδρομή ψυχολόγων και πολιτισμικών διαμεσολαβητών.

Αυτή είναι η 7η αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια από τα τέλη Αυγούστου.

Στο κτίριο, νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, στεγαζόταν αρχικά η «Γερμανική Σχολή» και από το 1970 μέχρι το 1983 το «Βαρβάκειο».

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου και τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν πρόσφυγες και μετανάστες.

athina ekkenosi
Φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ.
athina ekkenosi
Φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ.
athina ekkenosi
Φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ.
athina ekkenosi
Φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ.
athina ekkenosi
Φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ.
athina ekkenosi
Φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ.
athina ekkenosi
Φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 28
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων