Ελλάδα

Παραίτηση – διαμαρτυρία του Προέδρου των Ασκούμενων Δικηγόρων: Να σταματήσει η αποχή, είναι “αυτοκτονία”

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων υπέβαλε ο Αλέξανδρος Μαντζούτσος, ως έσχατο όπως αναφέρει μέσο διαμαρτυρίας απέναντι στις αποφάσεις για συνέχιση της αποχής ακόμη και μετά τη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο δικηγόρος καλεί το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να σταματήσει την αποχή αναφέροντας πως “η συνεχιζόμενη αποχή σε περίοδο ακραίας οικονομικής κρίσης εξοντώνει τους συναδέλφους που βασίζονται για την επιβίωσης τους αποκλειστικά στα έσοδα από την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος”. 

Στην ανακοίνωση του ο παραιτηθείς πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων αναφέρει επίσης :

«Όλο το προηγούμενο διάστημα, από τη γνωστοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για το νέο ασφαλιστικό μέχρι την ψήφιση του επίμαχου ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου, η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών πρωτοστάτησε στις ουσιαστικές μορφές αντίδρασης, καταθέτοντας συγχρόνως συγκεκριμένες προτάσεις.

Παρά τις επιφυλάξεις σε σχέση με την αποχή, προτάξαμε την ενότητα του δικηγορικού σώματος, σεβόμενοι το γεγονός ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι είχαν την ευθύνη να αποφασίζουν δεσμευτικά για το είδος και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά ότι η αποχή είναι αναποτελεσματική, διότι περισσότερο πλήττει εμάς τους ίδιους παρά ασκεί πίεση στην κυβέρνηση.

Πολλώ δε μάλλον,η συνέχιση της αποχής ακόμα και μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου αποκτά χαρακτηριστικά «αυτοκτονίας» για το νέο και μαχόμενο δικηγόρο,ο οποίος αδυνατεί πλέον να καλύψει τα έξοδα όχι μόνο της δικηγορίας αλλά και της ίδιας του της επιβίωσης.

Συγχρόνως,η πεντάμηνη αποχή περνάει το εντελώς εσφαλμένο μήνυμα στην κοινωνία ότι οι δικηγόροι έχουμε πολλά χρήματα στη διάθεσή μας, εφόσον μπορούμε να ζούμε χωρίς εργασία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα,ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου έκλεψαν 105.000 ευρώ» λέει ο 60χρονος που έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης – Του έκοβαν ακόμη και αποδείξεις
Το κύκλωμα ήταν τόσο καλοστημένο που έδινε στον πελάτη όλα τα πρωτόκολλα φερεγγυότητας - «Ήμουν στα πρόθυρα της κατάθλιψης και ακόμα δεν μπορώ να το ξεπεράσω»
Σκια χάκερ
3
Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε οχήματα, τραπεζοκαθίσματα και τζαμαρία καταστήματος στην Καλλιθέα και συνελήφθη
Οι άντρες της Τροχαίας που κλήθηκαν και έφτασαν στο σημείο προχώρησαν στην σύλληψη του οδηγού, για επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
ΔΙΑΣ 8