Ελλάδα

Παραμένουν στο Ελληνικό εκατοντάδες “εγκλωβισμένοι” πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

Με αρκετές χώρες της Ευρώπης να έχουν μειώσει στο... ελάχιστο τις προσφυγικές ροές, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν ουσιαστικά εγκλωνιστεί στη χώρα μας... Πολλοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο στο άτυπο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (26.02.2016) όπου κι αν κοιτούσε κανείς στην παραλιακή, από το Ελληνικό ως το Φλοίσβο έβλεπε ανθρώπους με τα τελευταία υπάρχοντά τους στα χέρια τους να περπατούν. Πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, περισσότεροι από 600 άνθρωποι, πήραν το δρόμο για τον Πειραιά ή την Αθήνα.

Οι εικόνες είναι παρόμοιες και σήμερα. Και μπορεί οι πρόσφυγες να μην έχουν βγει στην παραλιακή, ωστόσο πολλοί από αυτούς έχουν ουσιαστικά εγκατασταθεί στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ηδη από χθες, οι εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου επισήμως δεν… ονομάζονται “κέντρο φιλοξενίας”, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στο σημείο μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει οποιοσδήποτε θέλει από τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν καταφθάσει στη χώρα μας.

Πολλοί είναι εκείνοι που πέρασαν τη νύχτα στο Ελληνικό, την ώρα που τίποτα δεν είναι βέβαιο για το μέλον τους, μετά και την απόφαση για “κλείσιμο” των συνόρων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του