Ελλάδα

Παράταση για τους ελέγχους ΚΤΕΟ μετά τις ουρές σε όλη τη χώρα

Παράταση της πρώτης καταληκτικής προθεσμίας, που έληξε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2015 για τις 20 Οκτωβρίου 2015, αναφορικά με τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στα ΚΤΕΟ αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση.

Με την εν λόγω παράταση των είκοσι ημερών δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες οχημάτων να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης, περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί του αναλογούντος, για τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης σε δήλωση του τονίζει ότι κατεύθυνση της κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και καλεί τους πολίτες να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους στα ΚΤΕΟ, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και οι δυσλειτουργίες της τελευταίας στιγμής.

Ειδικότερα, από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αναφορικά με τα εκπρόθεσμα σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο οχήματα, σημειώνεται ότι:

 

Οι προθεσμίες για τον τεχνικό έλεγχο έχουν οριστεί με το νόμο «Κύρωσης του σχεδίου σύμβασης οικονομικής ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την υλοποίηση της συμφωνίας χρηματοδότησης».

Η πρώτη εκ των τριών καταληκτικών ημερομηνιών, που είχε οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2015 και παρατείνεται για τις 20 Οκτωβρίου 2015 αφορά στα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014. Οι ενδιαφερόμενοι αυτής της κατηγορίας, το διάστημα της παράτασης των είκοσι ημερών μπορούν να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης, περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους προσκομίζοντας το όχημα τους σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου. Για την ίδια κατηγορία οχημάτων μέχρι και την ημερομηνία παράτασης της πρώτης καταληκτικής προθεσμίας, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου 2015 θα καταβάλλεται μειωμένο τέλος (33 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα), ενώ μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας, για το διάστημα από 21 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβάλλεται το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος (65 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα).

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικό νόμος (ν.4336/2015) προβλέπει ότι εφόσον παρέλθει και η προθεσμία της 31 Δεκεμβρίου 2015, τότε από 1η Ιανουαρίου 2016 θα επιβάλλεται και το πρόστιμο των εκατόν πενήντα (150 ευρώ), το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και μετά την προθεσμία καταβολής του, προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο.

Τέλος παρακαλούνται οι κάτοχοι οχημάτων να επικοινωνούν με τις κατά τόπους υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών και τα ΚΤΕΟ, προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν είχε με κανέναν διαφορές» λέει ο αδερφός του 61χρονου επιστάτη που δολοφονήθηκε μαζί με τον ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Μεσσηνία
Ο δράστης της διπλής δολοφονίας παραμένει άφαντος - «Ο αδερφός μου ερχόταν μόνο σεζόν» τονίζει ο αδερφός του 61χρονου επιστάτη που έπεσε νεκρός μαζί με τον ιδιοκτήτη του κάμπινγκ
camping
Επιστρέφουν σήμερα οι Έλληνες που συμμετείχαν στην αποστολή του στολίσκου Sumud στη Γάζα – Ανάμεσα στους ακτιβιστές που απελάθηκαν και η Γκρέτα Τούνμπεργκ
Η πτήση τους αναχώρησε από το αεροδρόμιο Eilat-Ramon στο Ισραήλ και η άφιξή τους αναμένεται να φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταξύ 16:30 με 17:30
Ισραηλινό πολεμικό πλοίο αναχαιτίζει σκάφος του στολίσκου «Global Sumud Flotilla» 3