Ελλάδα

Παρεμπόριο: Πρόστιμα 42.900 ευρώ στην αγορά – 10.578 προϊόντα «μαϊμού»

Βαριές «καμπάνες για παρεμπόριο. Μετά από ελέγχους την περασμένη εβδομάδα στην αγορά επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 42.900 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων για να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 42.900 ευρώ την περασμένη εβδομάδα σε Αττική, Ήπειρο και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Συγκεκριμένα, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Σημειώνεται ότι:

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 19.04.2021 έως και 25.04.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 363 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Κεντρική Ομάδα Ελέγχων της ΑΑΔΕ (Κ.Ο.Ε. Ηγουμενίτσας), το Τελωνείο της Κακαβιάς Ιωαννίνων και τη συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Ήπειρο και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 42.900 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

4. Κατασχέθηκαν 10.758 τεμάχια παράνομου εμπορίου, εκ των οποίων 1.108 τεμάχια αφορούσαν σε απομιμητικά προϊόντα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η παρέα των 4 αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 24 λεπτά
10
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 10