Ελλάδα

Πάρος: Απαντήσεις στα αίτια θανάτου του βρέφους θα δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή – Στον εισαγγελέα οι γονείς

Η στάση του ζευγαριού, αλλά και οι αντικρουόμενες εξηγήσεις που έδωσαν για το θάνατο του βρέφους οδήγησαν στη σύλληψή τους

Φως στα αίτια θανάτου για το μόλις πέντε μηνών βρέφος στην Πάρο αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, την ώρα που σήμερα (10.06.2025) πρόκειται να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα οι γονείς του.

Το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό από τη μητέρα του στο κέντρο υγείας της Πάρου χθες. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών επί μισή ώρα να το επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί εμφάνιζε συμπτώματα μυδρίασης. Σήμερα, πάντως, αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Επειδή η συμπεριφορά της μητέρας του ήταν περίεργη οι γιατροί, ενημέρωσαν αμέσως τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία, μάλιστα, προσπαθεί να διαλευκάνει τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο το βρέφος και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η οικογένεια βρισκόταν για αρκετές ώρες υπό συνθήκες καύσωνα σε παραλία του νησιού κι έτσι το πρώτο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι το μωράκι να υπέστη θερμοπληξία. Η μητέρα υποστήριξε πως ήταν μαζί με τα αδέλφια του στην παραλία όπου και ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του.

Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, έφτασε και αυτός λίγη ώρα αργότερα στο Κέντρο Υγείας, όπου ανέφερε πως είχαν αφήσει για λίγη ώρα το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο.

Η στάση του ζευγαριού, αλλά και οι αντικρουόμενες εξηγήσεις που έδωσαν οδήγησαν στη σύλληψή τους. Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας (09.06.2025) οι γονείς αρνούνταν πως ήταν υπαίτιοι για το θάνατο του παιδιού και έλεγαν ότι δεν ξέρουν πως πέθανε.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για «θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου» ενώ σήμερα, Τρίτη, το πρωί αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Σύρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παίκτης ριάλιτι ξυλοφόρτωσε με μεταλλικό αντικείμενο ασφαλιστή στο Αίγιο και στον έστειλε στο νοσοκομείο - «Θα κάνω χειρουργείο, βλέπω θολά»
«Έρχεται κοντά μου με κρυμμένο το δεξί χέρι και με χτύπησε στο πρόσωπο την ώρα που είχα σκύψε, μου έσπασε και το κόκκαλο μέσα στη μύτη» λέει ο 45χρονος ασφαλιστής
Ασθενοφόρο
Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οι κατηγορίες για τον αγροτοσυνδικαλιστή θα πέσουν με εντυπωσιακό τρόπο» λέει η δικηγόρος του
Η μεταγωγή των συλληφθέντων στην Αθήνα θα γίνει απόψε το βράδυ με πλοίο της γραμμής για Πειραιά, για να οδηγηθούν τη Δευτέρα (15.12.2025) ενώπιον Ευρωπαίου Εισαγγελέα
ΟΠΕΚΕΠΕ