Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτησαν πόδι οι δημοσιογράφοι για το debate

Πάτησαν πόδι οι δημοσιογράφοι για το debate

Νέα εμπλοκή στο θέμα διεξαγωγής του ντιμπέιτ των 6 πολιτικών αρχηγών, αυτή τη φορά από την πλευρά των δημοσιογράφων.

Με επιστολή τους στα κόμματα, οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate “φρενάρουν” την διεξαγωγή της τηλεμαχίας επισημαίνοντας το αυτονόητο, οτι δηλαδή  «οι όροι διεξαγωγής του ντιμπέιτ έχουν υποβαθμιστεί σε σχέση με προηγούμενες τηλεμαχίες αντί να βελτιωθούν και ότι πλέον ο ρόλος των δημοσιογράφων καθίσταται περιττός».

Καλούν τα κόμματα σε ένα νέο διάλογο, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τους όρους διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ :
 
«Η διαδικασία, έτσι όπως έχει οριστεί, καθιστά περιττή την παρουσία των δημοσιογράφων. Οι όροι διεξαγωγής είναι χειρότεροι από εκείνους που ίσχυσαν στην τηλεμαχία του περασμένου Μαΐου και είχαμε καταγγείλει όλοι. Άλλωστε, και τα κόμματα έχουν καταγγείλει τη διαδικασία με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο δημοσιογράφος πρέπει να μπορεί να ρωτάει ελεύθερα, να έχει επαρκή χρόνο για να διατυπώσει τις ερωτήσεις και να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πολιτικό αρχηγό. Ζητάμε, λοιπόν, διάλογο, ακόμη και εντός της ημέρας, ώστε να προσδιοριστεί εγκαίρως το πλαίσιο διεξαγωγής του ντιμπέιτ και να είναι χρήσιμη η παρουσία μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε