Ελλάδα

Πάτρα: Ο Γρηγόρης Λέων ρίχνει βόμβα μεγατόνων – «Κάποιοι ιατροδικαστές προσπαθούν να αλλοιώσουν την εικόνα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός όταν κλήθηκε το πρωί να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έστειλε τα δικά του μηνύματα, στο περιθώριο της διερεύνησης των τριών θανάτων στην Πάτρα, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των συζητήσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Επανάλεβε πως οι συνεντεύξεις που έχουν δοθεί από την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη κρύβουν απαντήσεις και απευθύνθηκε σε συναδέλφους του, που όπως είπε προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, να αλλοιώσουν την εικόνα. Τα λόγια του είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις, καθώς η πολυσυζητημένη υπόθεση, βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της, με ένα πλήθος από γρίφους να περιμένουν απαντήσεις.

Μιλώντας στο Mega ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, σημείωσε πως οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση θα δώσουν πειστικές απαντήσεις και νέες πραγματογνωμοσύνες που δε θα επιδέχονται αμφισβήτησης. «Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα».

Ο κ. Λέων ζήτησε από τους ιατροδικαστές που εμφανίζονται δημόσια και μιλούν για τους θανάτους, να είναι συγκρατημένοι και να αφήσουν τους συναδέλφους τους να χειριστούν την υπόθεση. «Να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν το έργο τους. Ακούω συγκεκριμένους συναδέλφους που προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση, και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα.

Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια. Αν θεωρούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, θα το κρίνουν οι ίδιοι». Ο κ. Λέων τόνισε ότι θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τις συνεντεύξεις που έχει δώσει η οικογένεια, καθώς από εκεί προκύπτουν πολλά κρίσιμα στοιχεία.

«Η μητέρα έχει δώσει συνεντεύξεις, ο πατέρας έχει δώσει συνεντεύξεις, ας τους ακούσουμε. Η μητέρα μιλάει ξεκάθαρα και για τα δύο παιδιά, λέει συγκεκριμένα πράγματα, λέει έλλειψη οξυγόνου. Τι σχέση έχει αυτό με ηπατική ανεπάρκεια;».

Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει και η σχέση του ζεύγους Δασκαλάκη. «Τα παιδιά δεν ήταν ποτέ πρωταγωνιστές, ούτε όταν ήταν στη ζωή», σημειώνει η Άννα Ντόκου, ψυχολόγος. «Για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πρωταγωνιστής είναι μόνο ο σύζυγός της, τα παιδιά δεν είναι πρωταγωνιστές. Προτεραιότητά της δείχνει ότι είναι ο άντρας της, ο έλεγχός του, ο τρόπος που θα τον επηρεάζει».

Σύμφωνα με την κ. Ντόκου, η ταμπέλα του Μάνου προς τη Ρούλα ως η τέλεια μητέρα, μπήκε «για να απενοχοποιήσει την απουσία του ως πατέρας». «Η απορία όλων μας είναι η στάση η οποία κρατά ο Μάνος Δασκαλάκης», είπε από τη μεριά της η Κατερίνα Μαυροειδή, ποινικολόγος. «Προσπαθεί να υιοθετήσει μια στάση για να αποποιηθεί την οποιαδήποτε ευθύνη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν ο πατέρας και η αδερφή του Νικήτα που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο - «Ο 54χρονος τον παρακολουθούσε, μας απειλούσαν και μας έλεγαν "φύγετε"»
«Ο 54χρονος είναι ναρκέμπορος και έμπορος όπλων, θα σκοτώσει κι άλλους δικούς μου» λέει ο πατέρας του Νικήτα - Τι καταγγέλλει η αδερφή του 21χρονου
Δολοφονία στο Ηράκλειο
Κατερίνη: Θρίλερ με τον ηλικιωμένο που βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του – «Κάποιος τον χτύπησε και πέθανε», λέει ο γιος του
Αν και στην αρχή ο θάνατός του θεωρήθηκε ότι προκλήθηκε από παθολογικά αίτια το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ο 73χρονος που βρέθηκε νεκρός
Η σκοποβολή, τα ανεκπλήρωτα όνειρα του 21χρονου Νικήτα και η βιντεοκλήση που κατέγραψε τον θάνατό του
Το τροχαίο δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2023 θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του Νικήτα, που τρία χρόνια αργότερα έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του πατέρα του αδελφικού του φίλου
Δολοφονία του 21χρονου στο Ηράκλειο
Greek Mafia: Τον μισό ποινικό κώδικα αντιμετωπίζουν οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Στο «μικροσκόπιο» ο ρόλος του βαρυποινίτη
Από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε το «πράσινο φως» για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος έγκλειστοι ποινικού για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον ανακριτή
Συλλήψεις για τη δολοφονία Μοσχούρη 6