Ελλάδα

Πάτρα: «Θέλουν να ζήσουν άλλοι άνθρωποι μέσα από τον θάνατο της κόρης τους» – Ο Ηλιάδης για την απόφαση των γονιών της 14χρονης να δωρίσουν τα όργανά της

“Η Χριστινούλα κατάφερε να ζήσουν άλλοι συνάνθρωποί μας” αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr , ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης για την 14χρονη από την Πάτρα, η οποία υπέκυψε τελικά στα τραύματά της και τα όργανά της θα δωρηθούν για μεταμόσχευση.

Το αδικοχαμένο 14χρονο κορίτσι παρέμεινε στην εντατική επί τρεις εβδομάδες μετά από τροχαίο που είχε, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε ο 16χρονος φίλος της συγκρούστηκε με ΙΧ στην Πάτρα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.
Μετά από ολονύχτιο χειρουργείο ο Ανδρέας Ηλιάδης αναφέρει “έκλεισε ο πρώτος κύκλος. Κάναμε το χειρουργείο μέχρι τις 07:30 σήμερα το πρωί και την Δευτέρα θα γίνει η ταφή της Χριστινούλας”.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, μιλώντας στο newsit.gr, κάνει λόγο για το μεγαλείο ψυχής των χαροκαμένων γονιών της.

“Το πιο σημαντικό είναι η προσφορά που έκαναν οι γονείς στους συνανθρώπους μας. Η Χριστίνα ήταν τρεις βδομάδες στη μονάδα. Προς το τέλος υπήρχαν οι ενδείξεις του εγκεφαλικού θανάτου. Έγιναν τα τεστ, όπως προτάσσει ο νόμος, και η ιατρική και μετά έγινε η συζήτηση με τους γονείς, τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι γονείς πήραν αυτή την απόφαση, ότι θέλουν να ζήσουν άλλοι συνάνθρωποί μας μέσα από τον θάνατο της κόρης τους”.

Άξιο λόγου, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, είναι ότι “η μητέρα της Χριστινούλας όταν έμπαινε στην εντατική για να δει την κόρη της, είχε αγωνία τι κάνουν όλα τα άλλα τα παιδιά στην μονάδα. Για να καταλάβετε το ποιόν της οικογένειας” συμπληρώνει ο ίδιος. Και προσθέτει “είναι αξιόλογοι άνθρωποι. Μέσα από τον πόνο της οικογένειας μας έδωσε μαθήματα ζωής αλτρουισμού. Δυστυχώς δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι εδώ στην εντατική, ο αγώνας ήταν άνισος”.

Όσον αφορά στα όργανα της 14χρονης κοπέλας που θα χαρίσουν τη ζωή σε άλλους ανθρώπους ο κ. Ηλιάδης αναφέρει ότι θα δωρηθούν το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι δυο νεφροί και οι κερατοειδείς του άτυχου κοριτσιού. “Οι γονείς μας έδωσαν το πράσινο φως, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων). Επειδή είναι μικρό παιδί και επειδή σε αυτές τις ηλικίες δεν γίνονται μεταμοσχεύσεις σε κάποια όργανα στα παιδιά, άνοιξε επικοινωνία με το Eurotransplant και με την Ιταλία που υπάρχει διακρατική συμφωνία. Έγιναν συζητήσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Ήρθαν ομάδες από την Αυστρία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα έγινε ολονύχτιο χειρουργείο. Τις πρώτες πρωινές ώρες η πνευμονία αποφασίστηκε από τους αυστριακούς ότι δεν θα παρθούν. Η Χριστίνα κατάφερε να δώσει το ήπαρ στους Ιταλούς, οι νεφροί και οι κερατοειδείς του κοριτσιού θα παραμένουν στην Ελλάδα και οι κερατοειδείς. Προσπαθήσαμε μέσω του ΕΟΜ, αν υπήρχε δυνατότητα στην Ευρώπη για καρδιά δεν υπήρχε όμως ζήτηση και έτσι η Χριστίνα πήρε την καρδούλα μαζί της. Εμείς θα συνεχίσουμε να σώζουμε και να προσφέρουμε ζωή”.

Την Δευτέρα (31.07.2023) θα πουν το τελευταίο αντίο στο κορίτσι που μέσα από τον άδικο θάνατό της θα δώσει ζωή σε τουλάχιστον τρεις συνανθρώπους του. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του