Ελλάδα

Πειραιάς: Οργάνωση μηδέν! Τρόφιμα στους πρόσφυγες από πολίτες, έκκληση για γιατρούς! (ΦΩΤΟ)

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες, με τις συνθήκες που επικρατούν να είναι ενδεικτικές της... ανύπαρκτης οργάνωσης που υπάρει στο σημείο. Ένας γιατρός για 2.000 ανθρώπους!

Οι πρωτοφανείς αποφάσεις που έχουν πάρει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, χαρακτηρίζονται από πολλούς ως μονομερείς. Και όχι άδικα. Σλοβενία, Αυστρία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Κροατία και Αλβανία έχουν ουσιαστικά κλείσει τα σύνορά τους, αφού όπως ανακοίνωσαν χθες θα δέχονται περιορισμένο αριθμό προσφύγων, που δεν θα ξεπερνά τους 580 ημερησίως.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν ουσιαστικά εγκλωβιστεί στην χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στις βόρειες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι… εκρηκτική, αφού περισσότεροι από 5.500 πρόσφυγες περιμένουν στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια για να περάσουν, χωρίς φυσικά να μπορούν.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό πως στο σημείο δεν υπάρχουν ούτε τα… στοιχειώδη κι έτσι απλοί πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, πηγαίνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Από την πλευρά τους, οι πρόσφυγες ζητούν ιατρική περίθαλψη, καθώς πολλά είναι τα μικρά παιδιά που έχουν αρρωτήσει, με τους ίδιους να δηλώνουν πως στο σημείο βρίσκεται μόνο ένας γιατρός για περίπου 2.000 ανθρώπους!

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Βουτιά» στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου - Η ιστορία του κρατήρα του Άρχοντα από το Λευκαντί, μοναδικές εικόνες
Ένας άρχοντας, μια αρχόντισσα, τέσσερα άλογα, δυο ταφικοί λάκκοι, μια πυρά κι ένα λαμπρό κτήριο του 10ου αι. π.Χ. Πώς συνδέονται με τον Κρατήρα του Άρχοντα από το Λευκαντί
Ο κρατήρας από το Λευκαντί
«Ζωντάνεψε» η Αθήνα με την 24ωρη λειτουργία μετρό, τραμ και λεωφορείων – Χιλιάδες επιβάτες μετακινήθηκαν στην πρεμιέρα
«Οι νέοι θα γυρίζουν με ασφάλεια σπίτι τους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Κατά τη διάρκεια της νύχτας εργάστηκαν συνολικά 250 άτομα
Μετρό 14