Ελλάδα

Πέθανε η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου – Πρόσφατα παραπέμφθηκαν σε δίκη για τις δωρεές στον «Άλλον Άνθρωπο»

Ο ίδιος, ο γαμπρός του και η μητέρα του παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών

Πέθανε η μητέρα του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. Πριν από λίγα 24ωρα παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (01.08.2025), η μητέρα του ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.

Το ίδιο διάστημα, ο ίδιος, ο γαμπρός του και η μητέρα του παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε σχέση με τις δωρεές που λάμβανε η δομή «Ο Άλλος Άνθρωπος», για τη στήριξη της δράσης της, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι δωρεές προς την κοινωνική κουζίνα κατέληγαν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενών του, χωρίς έλεγχο και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο, επανακαταθέτοντας 550.000 ευρώ σε στοιχηματικούς λογαριασμούς, με σημαντικά ποσά να χάνονται ή να αναλαμβάνονται μετρητά.

Το Συμβούλιο απέρριψε την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, σημειώνοντας ότι πίσω από τη φιλανθρωπική δράση υπήρχε σκοπός προσωπικού οφέλους μέσω παραπλάνησης των πολιτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θήκη όπλου και τσιγάρα τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες για την 43χρονη Ελευθερία στο Ηράκλειο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πακέτο τσιγάρων που βρέθηκαν είναι η ίδια μάρκα που κάπνιζε ο 39χρονος, ο οποίος αυτοκτόνησε με καραμπίνα - Τα αντικείμενα στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια
Ζώνη πιστολιού και τσιγάρα βρήκαν οι αρχές
Προσπάθησαν να κλέψουν κινητό 17χρονου μέσα σε λεωφορείο στην πλατεία Αττικής – 7 συλλήψεις, ανάμεσά τους και ανήλικοι
Κατηγορούνται πως επιτέθηκαν και απείλησαν τον ανήλικο για να του πάρουν κινητό και χρήματα - Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε περιοχή της δυτικής Αττικής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ