Ελλάδα

Πέθανε ο Ευτύχιος Βορίδης

Έφυγε σε ηλικία 95 ετών από τη ζωή ο Ευτύχιος Βορίδης, καθηγητής καρδιολογίας και πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Ευτύχιος Βορίδης γεννήθηκε το 1925 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε το 1952 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, στην οποία εξελέγη καθηγητής Α’ Βαθμίδος το 1982. Μετά τη σταδιοδρομία του στο εξωτερικό, το 1960 επέστρεψε στην Ελλάδα και αναδείχθηκε σε πρωτεργάτη και θεμελιωτή της καρδιολογικής επιστήμης στην πατρίδα μας.

Ο Ευτύχιος Βορίδης διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αλλά και μέλος της Γαλλικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Υπηρέτησε ως Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στον “Ευαγγελισμό”, το Λαϊκό Νοσοκομείο και το Θεραπευτήριο “Υγεία”.

Τιμήθηκε επανειλημμένα για το επιστημονικό του έργο στη Γαλλία, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας των Παρισίων.

Ο Ευτύχιος Βορίδης υπήρξε πολύτιμος αρωγός και υποστηρικτής του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, λάτρης της μουσικής και της λυρικής τέχνης, ενώ το 2006 υπήρξε για λίγους μήνες πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη λύπη και τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Ευτύχιου Βορίδη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Ιωάννα Τούνη απαντά για τη σύλληψή της με δάκρυα στα μάτια: «Διασύρθηκα για 9 χρόνια και οδηγήθηκα στο τμήμα επειδή μίλησα»
Με ένα επτάλεπτο βίντεο στο Instagram, περιέγραψε τη νέα περιπέτεια που βίωσε λίγα 24ωρα μετά την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων για το revenge porn βίντεό της
Ιωάννα τούνη
Δίκη για τα Τέμπη: Στις 27 Απριλίου η επόμενη συνεδρίαση – Καταγγελίες για αλλοίωση στοιχείων και φόβοι για καθυστερήσεις
Το Ελληνικό Δημόσιο στέκεται απέναντι στους 36 κατηγορούμενους - Υπό δρακόντεια μέτρα και αναφορές για νέα αποκαλυπτικά στοιχεία συνεχίστηκε η διαδικασία
Δίκη για Τέμπη
Πλακιάς για τα βίντεο στα Τέμπη: «Αφού πάει κουβά το αφήγημα του φορτίου, λένε πόσο κρίσιμα είναι για το μπάζωμα»
«Δεν βρήκαν φορτίο ούτε εύφλεκτο υλικό, βρήκαν υλικό που συσχετίζεται με την διαμόρφωση του χώρου τις πρώτες ώρες μετά την σύγκρουση» λέει ο Νίκος Πλακιάς
Νίκος Πλακιάς 23