Ελλάδα

Πετρέλαιο κίνησης: Στο 1,66 θα φτάσει η τιμή αν αυξηθεί ο φόρος!

Είναι μια πληροφορία που αναφέρεται σε σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης. Επισήμως δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση ωστόσο και μόνο η αναφορά σε σχέδιο έχει προκαλέσει ήδη τεράστιες αντιδράσεις.

Το πετρέλαιο κίνησης εκτός του ό,τι έχει άμεση σχέση με τις τιμές των προϊόντων και των μαζικών μετακινήσεων με λεωφορεία ταξί κλπ ήταν και η επιλογή εκατοντάδων χιλιάδων ιδιωτών οδηγών λόγω της υπερφορολόγησης της βενζίνης. Έτσι η αύξηση του φόρου και η τσουχτερή αύξηση της τιμής του “πάγωσε” τους πάντες.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, μάλιστα, έκανε έναν υπολογισμό της τιμής που θα προκύψει στην περίπτωση που το σενάριο επαληθευτεί και ο φόρος φτάσει στα επίπεδα εκείνου στη βενζίνη -95, δηλαδή από τα 410 στα 700 ευρώ ανά 1.000 λίτρα. Η νέα τιμή θα είναι, σύμφωνα πάντα με την ΕΒΕ, στα 1,663 ευρώ το λίτρο, ακόμη πιο πάνω και από την τιμήν της βενζίνης!

Ο υπολογισμός μάλιστα ότι η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο μπορεί να φέρει στα κρατικά ταμεία επιπλέον έσοδα ύψους 400 εκατομμυρίων, ακούγεται μάλλον ως αστείος αν αναλογιστεί κανείς ότι με την αντίστοιχη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης ή με τις αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης τα κρατικά έσοδα, λόγω μείωσης της κατανάλωσης, έπεσαν κατακόρυφα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1