Ελλάδα

Πηγές τουρκικού ΥΠΕΞ για τα υβριστικά συνθήματα στην στρατιωτική παρέλαση: «Η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη»

Τουρκικές διπλωματικές πηγές επεσήμαναν ότι «το περιστατικό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Ελλάδα»

«Αλαζονική και απαράδεκτη» χαρακτηρίζουν τουρκικές πηγές την συμπεριφορά του αγήματος του πολεμικού ναυτικού κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

Τα υβριστικά συνθήματα που φώναξε τμήμα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου σχολιάστηκαν από την τουρκική πλευρά.

Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ μάλιστα ζητούν επίσημη εξήγηση από τις ελληνικές αρχές. Συγκεκριμένα τουρκικές διπλωματικές πηγές επεσήμαναν ότι «το περιστατικό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Ελλάδα» και τόνισαν ότι «παρόμοιες προκλήσεις βλάπτουν την περιφερειακή σταθερότητα. Υπογραμμίστηκε ότι καμία προσπάθεια που στοχεύει στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα μείνει αναπάντητη».

Να σημειωθεί ότι το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού φώναξε «Η Κύπρος είναι ελληνική, γα@@@ται η Τουρκία», μπροστά σε πολύ κόσμο που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση, αλλά και σε μικρά παιδιά που ήταν εκεί και χειροκροτούσαν.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη ενόχληση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκινήσει ήδη τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να διερευνηθεί το περιστατικό, ειδικότερα δόθηκε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ (Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης) προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 8
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του