Ελλάδα

Πήραν φωτιά τα τζάκια και οι ξυλόσομπες – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές

Η αύξηση της καύσης της βιομάζας οφείλεται στο γεγονός πως πολλοί συμπολίτες μας λόγω της κρίσης δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο και καυσόξυλα. Προκειμένου λοιπόν να έχουν έστω και υποτυπώδη θέρμανση καίνε από παλέτες μέχρι νοβοπάν και παλιά έπιπλα που έχουν χημικά.

Αποποπνικτική ήταν χθες η ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο καθώς τα τζάκια και οι ξυλόσομπες πηραν φωτιά λόγω του κρύου που ήταν τσουχτερό.

Οπως δήλωσε στο Newsit o μηχανολόγος – μηχανικός του ΑΠΘ με ειδίκευση σε θέματα αέριας ρύπανσης, Χρίστος Βλαχοκώστας “αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η ατμόσφαιρα των αστικών περιοχών σε πανελλαδικό επίπεδο πλήττεται λόγω της στροφής του κόσμου στην καύση των ξύλων.

Εκτός της επιβάρυνσης στην ποιότητα του αέρα η καύση των ξύλων έχει σχετιστεί και με ρύπους όπως ειναι το βενζινοπυραίνιο, το οποίο είναι ένας πολυκυκλικός αρωματικός υδρογονάνθρακας που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ενα δεύτερο σημείο που πρέπει να σταθούμε ειναι το γεγονός πως πολλοί συμπολίτες μας λογω της αδυναμίας τους να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης ή καυσόξυλα, πολλές φορές καίνε οτι βρουν προκειμένου να ζεσταθούν. Η ανεξέλεγκτη καύση διάφορων υλικών όπως είναι τα νοβοπάν, όπως ειναι οι παλέτες, οπως είναι πράγματα που έχουν αρωματικούς υδρογονάνθρακες, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των ρύπων του αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι από την καύση ξύλων σε σύγκριση με το πετρέλαιο εκλύονται 30 φορές περισσότερα μικροσωματίδια” είπε τέλος ο κύριος Βλαχοκώστας.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κύριος Βλαχοκώστας:

Το παράδοξο είναι πως η οικονομική κρίση απο τη μια κάνει καλό στο περιβάλλον καθώς οι πολίτες έχουν περιορίσει τη χρήση των αυτοκινήτων λογω της υψηλής τιμής της βενζίνης όμως από την άλλη υπάρχει υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανσης λόγω της αύξησης της καύσης βιομάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρέχουν όλοι να αγοράσουν σόμπες και καλοριφέρ – Πόσο κοστίζουν

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης – Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη! 

Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία εως και 75% με ντιζαϊνάτες ξυλόσομπες

Πόσο κοστίζουν και τι αποδίδουν οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης

Χαμός για τα καυσόξυλα – Τα αγοράζουν καλοκαίρι για να μη τα πληρώσουν βρεγμένα το χειμώνα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για τα Τέμπη - «Ποιόν εξυπηρετείτε; Λυπάμαι για την απουσία ενσυναίσθησης, σεβασμού και ανθρωπιάς»
«Για ποιον λόγο κύριε Κασελάκη, μιλάτε για ενδεχόμενο συσχετισμό των ελαιών σιλικόνης μετασχηματιστών της Siemens με την Πυρόσφαιρα που στέρησε το οξυγόνο και κατέκαψε τα παιδιά μας;» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού και ο Στέφανος Κασσελάκης
Χτύπησαν τον 36χρονο γιατρό μπροστά στον γιο του για ένα κόκκινο φανάρι - Η στιγμή του ξυλοδαρμού στην Θεσσαλονίκη
Η αιτία της επίθεσης, ήταν γιατί οι 4 άντρες θεώρησαν πως ο 36χρονος οδηγούσε αργά, με συνέπεια να τους καθυστερήσει και να τους «πιάσει» το κόκκινο φανάρι
Η στιγμή της επίθεσης στον 36χρονο γιατρό 1
Στα ύψη η αγωνία για τον 43χρονο Σπύρο Σέββο που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι - Στο σκοτάδι ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 43χρονος φέρεται να ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος με την εγχείρηση, που επρόκειτο να κάνει, καθώς είχε υποστεί ρήξη του ώμου του
Ο 43χρονος από το Κερατσίνι