Ελλάδα

Πήρε ζωές ο σεισμός στην Σάμο – Θρήνος για τα δυο 17χρονα παιδιά που χάθηκαν στα συντρίμμια (video)

Ανείπωτος πόνος για τον χαμό των δυο 17χρονων παιδιών στην Σάμο από τον σεισμό. Βίντεο - ντοκουμέντο. Στην Αθήνα εκτάκτως άλλο ένα παιδί με πολλαπλά κατάγματα. Απίστευτες εικόνες μετά το χτύπημα του σεισμού και τα μίνι τσουνάμι που προκλήθηκαν.

Ο σεισμός των 6,7 ρίχτερ που χτύπησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι την Σάμο και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δυστυχώς δεν πέρασε αναίμακτα από το νησί του Πυθαγόρα. 

Το νησί θρηνεί τον χαμό δυο νέων παιδιών, ενός κοριτσιού και ενός αγοριού μόλις 17 ετών τα οποία ο θάνατος βρήκε ενώ γύριζαν από το σχολείο τους σε ένα στενό δρομάκι στο Βαθύ της Σάμου. Τα παιδιά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν την ώρα που ένας τοίχος από τον πρώτο όροφο ενός παλιού σπιτιού τα καταπλάκωνε. 

 

Από τον ισχυρότατο σεισμό που κάποιοι σεισμολόγοι τον μετρούν ως μεγέθους 7 ρίχτερ τραυματίσθηκαν τουλάχιστον άλλοι 8 άνθρωποι και μάλιστα για ένα παιδί 14 ετών με πολλαπλά κατάγματα αποφασίστηκε η διακομιδή του με C-130 στην Αθήνα. 

Όλο το χρονικό του σεισμού στην Σάμο 

Ο σεισμός, των 6,7 ρίχτερ έγινε στις 13:51 και προκάλεσε τρία μικρά τσουνάμι στην Σάμο και οι φόβοι για πολλούς μεγάλους μετασεισμούς δεν έχουν κοπάσει. Ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 ρίχτερ έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Η στιγμή του σεισμού καταγράφηκε στον αέρα.

Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στο νησί όχι από τον σεισμό αλλά από τα τρία παλιρροϊκά κύματα που χτύπησαν την Σάμο λίγο μετά τον σεισμό.

Click4More Σεισμός στη Σάμο – Συγκλονίζει η περιγραφή του επιχειρηματία: “Το μαγαζί μου καταστράφηκε, σώθηκα από θαύμα”

Καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν και η πυροσβεστική δεχόταν συνεχώς κλήσεις για απάντληση υδάτων.

 

 

Οι ειδικοί από την πρώτη στιγμή ζητούσαν και ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τις ακτές, ειδικά από το βόρειο τμήμα του νησιού καθώς υπάρχουν ακόμα φόβοι για τα επόμενα 24ωρα για κάποιους μεγάλους μετασεισμούς και για νέα παλιρροϊκά κύματα. 

Click4More Σεισμός στη Σάμο: Μαρτυρία σοκ για τα 6,7 Ρίχτερ – “Έσπασαν τα πάντα, κουνιόμαστε ακόμα”

Ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι ο σεισμός μπορεί να ήταν και πάνω από 6,7 ρίχτερ και τοποθετείται στα 7 ρίχτερ. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν φόβοι για πολλούς και δυνατούς μετασεισμούς τα επόμενα 24ωρα. 

 

 

 

Μήνυμα έστειλε στους κατοίκους του νησιού μέσω του 112 η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με προειδοποίηση για τσουνάμι. Επίσης, οι ειδικοί ζητούν από τους κατοίκους να μην είναι κοντά σε κτίρια ιδιαίτερα παλιά για να μην υπάρξουν τραυματισμοί από καταρρεύσεις.

Click4More Σεισμός στη Σάμο: Εικόνες σοκ από τις μεγάλες καταστροφές (pics)

Όπως έγινε γνωστό μεταφέρονται από τη Μυτιλήνη στη Σάμο 70 συνοριοφύλακες προκειμένου να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής στο έργο τους. Αυτό αποφασίστηκε μετά και από καταγγελίες για λεηλασίες σε καταστήματα που έγιναν στο νησί. 

 

Οι εικόνες από την θάλασσα που βγήκε στην στεριά και καταγράφηκαν από το Samos 24 είναι συγκλονιστικές.

SAMOS SAMOS SAMOS SAMOS SAMOS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο