Ελλάδα

Πιθανή η λειτουργία των καταστημάτων τρεις Κυριακές μέσα στις γιορτές, από το 2014

Ανοιχτό αφήνει το υπουργείο Ανάπτυξης το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα καταστήματα τρεις Κυριακές μέσα τις γιορτές, αλλά από το 2014.


Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το υπουργείο διευκρίνησε ότι στις 29 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα μόνο στις περιοχές που προβλέπονται από τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα κ.α.), με αφορμή τις προτάσεις που διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα για λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, υπογραμμίζοντας ότι κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη.

Το υπουργείο δηλώνει στην ανακοίνωσή του ότι είναι εύλογο το αίτημα να λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 29 Δεκεμβρίου, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Γι’ αυτό, άλλωστε, πρότεινε να δοθεί αυτή η δυνατότητα στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αποκτούσαν έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των εμπορικών κέντρων και αλυσίδων.

Ωστόσο, “στο υπουργείο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί επισήμως κανένα αίτημα από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις του εμπορικού κόσμου στην κατεύθυνση της περαιτέρω απελευθέρωσης της λειτουργίας των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων. Εφόσον υπάρξουν τέτοια αιτήματα, το υπουργείο θα εξετάσει τροποποίηση του νόμου 4177, ούτως ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το 2014, αντί του 2015 που προβλέπεται με το ισχύον πλαίσιο ότι μπορεί να εκδοθούν νέες αποφάσεις από τους αντιπεριφερειάρχες”.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι η θέση του υπουργείου για το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι η “ελεύθερη λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο και πλήρης απελευθέρωση, δηλαδή 52 Κυριακές, πάντα σε προαιρετική βάση, μόνο για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις”.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι ο νόμος 4177/2013 (άρθρο 16), που ψηφίστηκε μετά από διαβούλευση με την αγορά και τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, προβλέπει ότι οι Κυριακές κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, πέραν των επτά που προβλέπει ο νόμος, θα προσδιορίζονται με αποφάσεις των κατά τόπους αντιπεριφερειαρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εορταστικούς ρυθμούς ξανά η αγορά: το ωράριο των καταστημάτων

Κρήτη: Το… Χριστουγεννιάτικο ”δώρο” της ΔΕΗ σε ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαραθώνας: Η αναζήτηση της ληξιαρχικής πράξης θανάτου της 90χρονης «ξετύλιξε» το κουβάρι – Η κατάθεση της εγγονής
Η εγγονή της ηλικιωμένης κατέθεσε στην αστυνομία, ότι σε πρώτη φάση είχε ενημερωθεί ότι η γιαγιά της μπήκε σε γηροκομείο στην Πεντέλη και μετά από δύο χρόνια ότι πέθανε από καρκίνο του εντέρου
Η κόρη που είχε κρύψει την ηλικιωμένη μητέρα της στο σπίτι στην Μαραθώνα