Ελλάδα

Πλεύρης για Προσωπικό Γιατρό: Μόνη υποχρέωση του πολίτη να εγγραφεί

Σήμερα το απόγευμα, ανοίγει η ειδική για την εγγραφή των πολιτών στο θεσμό του προσωπικού γιατρού που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου συνεχίζονται κανονικά. Παράλληλα από σήμερα ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος όπου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον προσωπικό γιατρό τους.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε, σημείωσε ότι η «εγγραφή στον προσωπικό γιατρό δε σημαίνει ότι ο πολίτης δεν μπορεί να πάει σε άλλο γιατρό αν το επιθυμεί, απλώς το κράτος του δίνει μία επιπλέον, δωρεάν δυνατότητα».

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η μόνη υποχρέωση για τον πολίτη είναι να εγγραφεί.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη στο σύστημα του Οικογενειακού Γιατρού έχουν μπει αρκετοί γιατροί, περίπου 3.200, ωστόσο στην Αττική υπάρχει ένα κενό, το οποίο εκτίμησε ότι θα καλυφθεί.

Το 25% των ιδιωτών γιατρών, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγεία;ς, έχει ανταποκριθεί, ενώ μεγάλα είναι τα οφέλη και για τους γιατρούς του δημοσίου, καθώς όπως είπε ο υπουργός, θα λαμβάνουν μεσοσταθμικά 10.000 ευρώ παραπάνω το χρόνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI
«Θες με δύο χέρια, θες με ένα, εγώ θα ξαναπαίξω κλαρίνο», λέει ο Άρης Μουγκοπέτρος - «Περίμενα μια συγγνώμη»
«Με το που κατεβαίνω κάτω, η πρώτη μου κουβέντα που του λέω, είναι ‘γιατί δεν μου είπες τι ήταν αυτό ρε’. Και αυτός έλεγε συνέχεια ‘τον σκότωσα, τον σκότωσα’»
Ο Άρης Μουγκοπέτρος 1
«Η Μάγια δεν θα βλάψει κανέναν πια» λέει η πλευρά του 17χρονου δολοφόνου στην Πολωνία υποστηρίζοντας ότι η 16χρονη του έκανε bullying
«Η Μάγια δεν ήταν πίσω από τον λογαριασμό που σαρκάζαμε τον 17χρονο» απαντά η μαθήτρια που καταγγέλεται ότι μαζί με τη νεκρή Μάγια του έκαναν bullying
Η άτυχη Μάγια που δολοφονήθηκε στην Πολωνία από τον 17χρονο