Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Πλοίο έγινε… έρμαιο των ανέμων στη Ραφήνα! Εντυπωσιακό video

Πλοίο έγινε… έρμαιο των ανέμων στη Ραφήνα! Εντυπωσιακό video

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν όλη τη χώρα κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμη και δεμένα τα καράβια δεν γίνονται… έρμαιο της μανίας του “Ξενοφώντα”. Χαρακτηριστικό το video από το λιμάνι στη Ραφήνα.

Ένα video που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει πως ένα μεγάλο καράβι όπως το Super Runner παραδίδεται στις… άγριες διαθέσεις του καιρού. Το πλοίο είναι δεμένο στη Ραφήνα αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν την περιοχή το κάνουν να μοιάζει… “καρυδότσουφλο”!

Με την ένταση να φτάνει τα 9 με 10 μποφόρ, στο video φαίνεται το πλοίο να “παλεύει” με τη μανία των ανέμων. Είναι δεμένο στους κάβους, καθώς είναι σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου, αλλά σκαμπανεβάζει στο λιμάνι καθώς ο άνεμος λυσσομανάει!

Δείτε το video

Το απαγορευτικό απόπλου

Για ακόμη μια μέρα είναι δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που σαρώνουν όλη τη χώρα και κατά τόπους φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ! Κλειστή είναι και η γραμμή Παλούκια – Πέραμα όπως και το Ρίο – Αντίρριο. Δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι και οι πορθμιακές γραμμές: Αρκίτσα – Αιδηψός, Γλύφα Φθιώτιδας – Αγιόκαμπος Εύβοιας, Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, Καβάλα – Πρίνος, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη. Η γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα είναι ανοιχτή έως τις 09:00 και μετά η κατάσταση θα εξεταστεί ξανά. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου.

Από Κυλλήνη προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο δεν έχει απαγορευτικό αλλά οι πλοίαρχοι δεν εκτελούν τα δρομολόγια διότι κρίνουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενέστερες από τις αναγραφόμενες στο δελτίο.

Στο λιμάνι της Αίγινας με τη βοήθεια ρυμουλκού, οδηγήθηκε χθες ιστιοφόρο σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες που έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και κοπής του ιστίου του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας. Στο σημείο όπου έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ έσπευσε ρυμουλκό, φορτηγό πλοίο και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις