Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου για 6.000 συμβασιούχους

Στάση εργασίας κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου για παραμονή στην εργασία 6.000 συμβασιούχων. «Κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, παρότι έχουν ενεργείς συμβάσεις», επισημαίνει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Με στάση εργασίας την 1η Φεβρουαρίου για τους 6.000 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου από τις 9 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την παραμονή τους στην εργασία.

Όπως αναφέρει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία:

«6.000 συμβασιούχοι Εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, παρότι έχουν ενεργείς συμβάσεις καθότι ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί ανάθεσης των εν λόγω υπηρεσιών σε εργολάβους.

Εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024».

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι: «Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο.

Έως σήμερα υπήρξαν παρεμβάσεις από το Υπουργείο Υγείας που έβαζε φρένο σε Νοσοκομεία να εγκαταστήσουν εργολάβους.

Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκονται.

Να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες ΣΟΧ που έχουν κηρυχθεί νόμιμες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των Υγειονομικών: Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό ντροπής στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής: 40 κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται «παρκαρισμένα»
Οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι αποδεκατισμένες και συναντούν «τοίχο» στην προσπάθεια να μεταφέρουν τα παιδιά σε δομές φιλοξενίας, λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Νοσοκομείο
«Υποκλίθηκα στον Ράμα για τα λόγια που είπε για την Κέρκυρα» υποστηρίζει ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης
«Να διευκρινίσω πως δεν κλήθηκα σε προεκλογική ομιλία του κ. Ράμα. Προσκλήθηκα σε μια σημαντική γιορτή για την έναρξη του τουρισμού» είπε χαρακτηριστικά
Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης
Έρχονται και άλλες συλλήψεις για «γρηγορόσημα» στα κτηματολογικά γραφεία – Τα ψηφιακά εργαλεία της αστυνομίας «πρόδωσαν» τους 9
Μάλιστα, στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει και κτηματολογικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη για το «γρηγορόσημο»
Πολυκατοικίες