Ελλάδα

Ποιές περιοχές κινδυνεύουν σήμερα για πυρκαγιά

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Κυριακή στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αττικής και Κορινθίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανήλικος μετέφερε δύο μετανάστες με ηλεκτρικό πατίνι στην Θεσσαλονίκη και συνελήφθη
Στο ύψος της Νεάπολης αστυνομικοί, είδαν το τρικάβαλο πατίνι και έκαναν σήμα στον ανήλικο οδηγό να σταματήσει, ωστόσο εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη
Πατίνι
Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην Καλλίπολη – Για κατάθεση ο 50χρονος σύντροφός της
Οι αρχές έχουν προσαγάγει τον 50χρονο σύντροφο της άτυχης κοπέλας - Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία
Πειραιάς
Ανανεώθηκε πριν 45 λεπτά
61