Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού με πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού με πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία

Με τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, κορυφώνονται οι εορτασμοί της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου ανοίγουν στις 8 το πρωί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί και οι καταθέσεις στεφάνων και πρόκειται να κλείσουν περίπου στις 13.00. Τότε θα αποχωρήσουν όλοι οι επισκέπτες, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στον προαύλιο χώρο με ομιλία καθηγητή του ΕΜΠ, θα γίνει προσκλητήριο νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Αριστερές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν από τις 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, φοιτητικοί σύλλογοι θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται από τις 16:30 στα Προπύλαια, ενώ το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ από τις 17:00 στην Σταδίου.

Λόγω των συγκεντρώσεων, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα αλλά και αλλαγές στα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι φετινοί εορτασμοί πραγματοποιούνται κανονικά μετά από την περσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας, αλλά με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς κορoνοϊού, το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ αποφάσισε ότι έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη του συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ από την υπηρεσία φύλαξης του ιδρύματος και παράλληλα τα κτίρια του συγκροτήματος, στην Πατησίων, θα είναι κλειστά.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις