Ελλάδα

Πότε κλείνουν τα σχολεία το Πάσχα – Πώς τα επηρεάζουν τα σενάρια για εκλογές

Καθώς μπαίνουμε στο κλίμα των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, πολλοί είναι αυτοί που ήδη αναζητούν πότε πέφτει το Πάσχα 2023, καθώς και πότε κλείνουν τα σχολεία.

Οι διακοπές των μαθητών το Πάσχα διαρκούν δύο εβδομάδες στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Το Πάσχα πέφτει φέτος 16 Απριλίου 2023, και τα σχολεία κλείνουν για το Πάσχα 2023, την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα, φέτος θα κλείσουν στις 7 Απριλίου 2023, και θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου 2023.

Ωστόσο, το κλείσιμο των σχολείων για το Πάσχα αναμένεται να επηρεαστεί και από το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς τα επικρατέστερα σενάρια «δείχνουν» κάλπες στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα σχολεία τα οποία θα γίνουν εκλογικά κέντρα, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Απριλίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εκλογική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν στις 9 Απριλίου, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 7 Απριλίου, όπως και στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πρώτο και μοναδικό ιδρυτικό μέλος του διεθνούς δικτύου PERT Consortium στην Ελλάδα
Το PERT Consortium, με έδρα το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, είναι ο πλέον αναγνωρισμένος διεθνής φορέας για τη διεπιστημονική προσέγγιση της πνευμονικής εμβολής
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση αστυνομικού στο Περιστέρι: «Ο 20χρονος με χτύπησε, εκσφενδονίστηκα και ήμουν ανήμπορος να κουνηθώ»
Ο 20χρονος γιος του επιχειρηματία υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως πάτησε το γκάζι για να διαφύγει, επειδή όπως είπε πίστευε εκείνα τα δευτερόλεπτα, πως είχε να κάνει με ενέδρα ληστών που προσπαθούσαν να τον κλέψουν
Η στιγμή παράσυρσης του αστυνομικού στο Περιστέρι
1
34χρονος σε αμόκ στη Θεσσαλονίκη χαράκωσε με γυαλί τα μέλη της οικογένειάς του γιατί διαφώνησε με την ευχή παπά
«Δεν ειναι συγγενείς μου. Ζωντανοί νεκροί δεν θα είχε καμία διαφορά», είπε στην απολογία του ο δράστης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 1