Ελλάδα

Πότε βγαίνουν οι Βάσεις 2024 – Που και πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Στην τελική ευθεία για να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2024 , καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας επεξεργάζονται τα μηχανογραφικά δελτία και παράλληλα μηχανογραφικά δελτία ώστε να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να φτάσουμε στην πολυαναμενόμενη ανακοίνωση για τις Βάσεις 2024.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αναμένουν με αγωνία τις Βάσεις 2024, για να δουν πώς θα κινηθούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής και μαθηματικός Στράτος Στρατηγάκης παρουσίασε στην εκπομπή «Νewsroom» του EΡΤΝews αναλυτικούς πίνακες με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις στις 100 δημοφιλέστερες σχολές.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη, στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, αναμένεται «πτώση από 40 έως 130 μόρια, λόγω κακών επιδόσεων στην Ιστορία και μειωμένων αριστούχων στα Αρχαία».

Αντίστοιχα στα 500 – 600 μόρια αναμένται η πτώση των Βάσεων στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων θεμάτων σε Φυσική και Μαθηματικά. «Είχαμε τη μεγαλύτερη πτώση στο 2ο πεδίο λόγω της Φυσικής και των Μαθηματικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγάκης.

Στο 3ο πεδίο των Επιστημών Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη αναμένεται μικρή άνοδος, παρά τις δυσκολίες στη Φυσική. «Στην Χημεία και τη Βιολογία οι υποψήφιοι είχαν εξαιρετικές επιδόσεις, οπότε αντέστρεψαν την κακή πορεία στη Φυσική», σημείωσε ο εκπαιδευτικός αναλυτής.

Στο 4ο πεδίο των Οικονομικών και Διοικητικών Σπουδών, η άνοδος αναμένεται να φτάσει τα 250 μόρια λόγω καλύτερων επιδόσεων στο μάθημα της Οικονομίας. «Σε κάποια τμήματα μπορεί η άνοδος να φτάσει ακόμη και τα 300 μόρια ανάλογα με τη ζήτηση», επισήμανε ο γνωστός μαθηματικός.

«Οι εκτιμήσεις Βάσεων δεν είναι Βάσεις. Να μην πάει κανείς να νοικιάσει σπίτι, αν δεν δει τις Βάσεις» τόνισε ο κ. Στρατηγάκης ζητώντας μάλιστα από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων να περιμένουν λίγα εικοσιτετράωρα ακόμη.

«Την Δευτέρα με Τρίτη βγαίνουν οι βάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε στους δημοσιογράφους της εκπομπής, Στέλλα Παπαμιχαήλ και Μάκη Προβατά, οι γονείς δε θα πρέπει να αγωνιούν πώς θα βρουν σπίτι για τα παιδιά τους καθώς υπάρχουν 40.000 χιλιάδες κενές θέσεις στις σχολές.

Την ημέρα που ανακοινωθούν οι Βάσεις 2024, αναμένεται να αναρτηθούν και στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr, ενώ οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, με τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση ενημέρωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
9
Σαρώνει η κακοκαιρία Erminio: Δύο περιοχές σε κόκκινο συναγερμό, μέχρι πότε θα διαρκέσει η σκόνη
Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο
Αφρικανική σκόνη
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων