ΔΕΙΤΕ LIVE την έκλειψη Ηλίου! – Που θα είναι ορατή

Φωτογραφία Eurokinissi

– Σε εξέλιξη η έκλειψη Ηλίου – Δείτε LIVE από το NewsIt μέσω του Αστεροσκοπείου Αθηνών
– Στην Ελλάδα θα είναι μόνο μερικώς ορατή
– Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή μόνο στα Νησιά Φερόε και απομονωμένο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική
– Συγκεντρωμένος κόσμος στην Πνύκα και στο Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, η έκλειψη Ηλίου, θα είναι ορατό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης σήμερα το πρωί. Στην Ελλάδα, η έκλειψη θα είναι μερική και μπορείτε να την δείτε LIVE από το NewsIt μέσω του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το φαινόμενο θα διαρκέσει από τις 10:39 π.μ. έως και τις 12:49 μ.μ., με το μέγιστο της έκλειψης να λαμβάνει χώρα στις 11:43 π.μ.

Κατά την έκλειψη, ο Ήλιος θα καλυφθεί από τη Σελήνη κατά περίπου 1/3.
Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή μόνο σε μια λωρίδα πλάτους μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων, η οποία περνά από τον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό και διασταυρώνεται μόνο με δύο μάζες ξηράς, τα Νησιά Φερόε ανάμεσα στη Βρετανία και την Ισλανδία και το απομονωμένο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΔΩ:

“Πατήστε” δυο φορές (double click) πάνω στο video για να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη


Εκεί, οι κάτοικοι θα έχουν την τύχη να απολύσουν το θέαμα της ολικής έκλειψης για περίπου 2,5 λεπτά!

Όσοι θέλουν να απολαύσουν το θέαμα μακριά από την οθόνη του υπολογιστή τους, μπορούν να δουν την έκλειψη στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη ή το Θησείο.

Έξω από το Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη θα λειτουργεί ηλιακό φορητό τηλεσκόπιο, ενώ θα είναι ανοιχτό και το τηλεσκόπιο Newall.
Στο Λόφο της Πνύκας, φορητά τηλεσκόπια θα βρίσκονται έξω από τον χώρο του τηλεσκοπίου του Δωρίδη.

Προσοχή στα μάτια σας!

Αν θελήσετε να δείτε την έκλειψη, προσέξτε να μην το κάνετε με γυμνά μάτια, χωρίς καμία προστασία γιατί κινδυνεύετε! Μην επιχειρήσετε ούτε να δείτε το φαινόμενο μέσα από τη φωτογραφική σας μηχανή ή από την κάμερα του κινητού σας.

Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας δύναται να προκαλέσει εγκαύματα στον αμφιβληστροειδή, προειδοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Συχνά οι επιπτώσεις δεν γίνονται άμεσα αισθητές, καθώς δεν προκαλείται αίσθημα πόνου ή άλλο ερέθισμα, μπορούν όμως να προκαλέσουν μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη.

Το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί μόνο με τη χρήση εγκεκριμένων και πιστοποιημένων φίλτρων, καθώς τόσο τα γυαλιά ηλίου και οι κάμερες όσο και άλλα αυτοσχέδια γυαλιά δεν προσφέρουν καμία προφύλαξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κτηματολόγιο: Το σχέδιο Πιερρακάκη για την ψηφιοποίησή του

Κτηματολόγιο: Το σχέδιο Πιερρακάκη για την ψηφιοποίησή του

Το σχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Ελληνικό Κτηματολόγιο περιλαμβάνει επιτάχυνση κτηματογράφησης, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και το mega-project της ψηφιοποίησης των Αρχείων. Όπως δήλωσε ... Διαβάστε περισσότερα
Δημήτρης Κουφοντίνας: Μαίνεται η κόντρα στον δικαστικό κόσμο – Απάντηση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με ονόματα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μαίνεται η κόντρα στον δικαστικό κόσμο – Απάντηση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με ονόματα

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), Χριστόφορος Σεβαστίδης απαντά, με ευθείες ονομαστικές αναφορές, στους επικριτές της πλειοψηφίας του Διοικητικού ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Γιατί ήταν αναγκαία η παράταση του lockdown – Οι λόγοι που δεν αποδίδει πλήρως

Κορονοϊός: Γιατί ήταν αναγκαία η παράταση του lockdown – Οι λόγοι που δεν αποδίδει πλήρως

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο Αχιλλέας Γκίκας εξηγούν την παράταση του lockdown. Πότε αναμένουν οι δυο επιστήμονες την επιστροφή σε μερική κανονικότητα. Ο φόβος των μεταλλάξεων που τρενάρει την άρση των περιορισμών
Δημήτρης Λιγνάδης: Το χρονικό που τον οδήγησε στις φυλακές της Τρίπολης

Δημήτρης Λιγνάδης: Το χρονικό που τον οδήγησε στις φυλακές της Τρίπολης

Οι δυο επίσημες καταγγελίες κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη έφεραν ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις. Η γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών που ακολούθησε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Οι καταθέσεις εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Lockdown: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στις περιοχές σε «κόκκινο» και «βαθύ κόκκινο»

Lockdown: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στις περιοχές σε «κόκκινο» και «βαθύ κόκκινο»

Ποιες είναι οι περιοχές που μπήκαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου και ποιες παραμένουν. Οι αλλαγές στα χερσαία σύνορα της χώρα από την Δευτέρα 1η Μαρτίου. Αλλάζουν και πάλι οι βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σχολιάστε