Ελλάδα

Πρόεδρος ΕΟΦ: Στην Ελλάδα το φάρμακο της Regeneron – Αρχές Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί της Pfizer

Σήμερα ή αύριο θα έρθει στην χώρα μας το πρώτο από τα δυο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων. Κλινικές δομικές άμεσα σε ελαφρά ασθενείς με κορονοϊό. Επικεφαλής της Regeneron είναι ο Έλληνας, Τζορτζ Γιανκόπουλος.

Πριν από τα εμβόλια έρχονται τα φάρμακα για τον κορονοϊό στην χώρα μας. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, σήμερα η αύριο έρχεται στην Ελλάδα για κλινική μελέτη το ένα από τα δυο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Είπε ακόμα ότι θα ζητηθεί από ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται  στα νοσοκομεία –  αλλά όχι σε βαριά κατάσταση  – να συμμετάσχουν δοκιμαστικά στην χορήγησή του.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ είπε ότι πρόκειται για το φάρμακο της Regeneron στην οποία ηγετικές θέσεις κατέχουν δυο Έλληνες επιστήμονες.

Όσον αφορά την τιμή του ο κ Φιλίππου διευκρίνισε ότι αυτή  θα καθοριστεί από την στιγμή που θα  εγκριθεί το φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο κ. Φιλίππου μίλησε και για το εμβόλιο της Pfizer και είπε ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα μπορούν να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου από την στιγμή που θα πάρει έγκριση  από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό τέλη Δεκεμβρίου,  όπως έχει προγραμματιστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φίλοι του επιχειρηματία αποδοκίμασαν τον 43χρονο δολοφόνο στα δικαστήρια Λαμίας – «Να καείς σε φούρνο στη Ριτσώνα»
«Ήρθα να ρωτήσω το τέρας γιατί το έκανε αυτό σε έναν άγιο άνθρωπο σαν το Δημήτρη ο οποίος μάλιστα τον τάιζε», δικαιολογήθηκαν οι οργισμένοι παρευρισκόμενοι
Ο δράστης της δολοφονίας
Γιάννης Κεφαλογιάννης για φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: «Προκλήθηκε από καλώδιο του ΔΕΔΔΗΕ, επεκτάθηκε λόγω ακαθάριστων ρεμάτων»
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως την Κυριακή μπορεί να έχουμε «κόκκινο» συναγερμό για εκδήλωση φωτιάς - Τα μέτρα που έχουν παρθεί για την ασφάλεια των πολιτών
Σπίτι
Ηράκλειο: «Έχει πολύ καλή σχέση με τους μαθητές» – Τι υποστηρίζει η πρώην σύζυγος του διευθυντή που ερευνάται για ασέλγεια σε βάρος 16χρονης
«Είμαι σίγουρη πως είναι ψευδή όλα αυτά που λένε για τον πρώην σύζυγό μου. Πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες» λέει η πρώην σύζυγος
σχολική αίθουσα